Rutger Beke klaar voor een nieuwe zege


-  Rutger Beke klaar voor een nieuwe zege
-  Olivier Fumière wint in EdegemRutger Beke klaar voor een nieuwe zege

Vorig jaar kwam Rutger Beke na elf maanden gedwongen activiteit in de Half Ironman van Monaco meteen aan de grote poort kloppen. Het werd de zege van de wederopstanding. Nu één jaar later hoopt de Leuvenaar deze stunt nog eens over te doen. ,,Natuurlijk start ik om te winnen", zegt Beke. ,,Maar de uitgangspositie is helemaal anders. Net zoals voor Luc Van Lierde en Marc Herremans is Monaco een laatste tussenstation richting Hawaï. Er is ook meer tegenstand dan vorig jaar."

Beke bereidde de wedstrijd drie weken lang in Font-Romeu voor. ,,In de Marc Herremans Classic kwam ik nog heel wat uithouding te kort. Ik geloof dat ik in de Pyreneeën een stevige inhaalbeweging heb uitgevoerd." Andere kanshebbers op een ereplaats zijn Thierry Verbinnen en Bruno Clerbout, de nationale kampioen op de afstand. (GOW)

Marieke Vervoort is in Lausanne in haar categorie wereldkampioen kwarttriatlon geworden bij de andersvaliden. De 27-jarige triatlete uit Diest, die als eerste vrouw uit het water kwam, stond die leiding niet meer af. Het is de bedoeling dat Vervoort, die na een zeldzame aandoening in een rolstoel belandde en pas twee jaar geleden met triatlon begon, volgend jaar deelneemt aan de Ironman in Hawaï. (GOW)

Olivier Fumière wint in Edegem

De negende manche van het Flanders Wegcircuit werd in Edegem gewonnen door Olivier Fumière. De bij Atlemo aangesloten atleet kon in de finale zijn vluchtgezellen Aman Gemeda en Gino Steemans afschudden. Gemeda verstevigt met zijn tweede plaats de leiderspositie in het Wegcircuit. Bij de vrouwen bouwde Xenia Luxem een voorsprong van een minuut uit op Marlene Vandenbroeck en Caroline De Geyter. (GOW)

GOLF - Ellen Smets heeft zich in het Finse Stockholm niet kunnen plaatsen voor de finaleronde van het Finnair Masters. Nabij het Duitse Hamburg, waar het BMW International plaatsvindt, heeft Nicolas Colsaerts een flinke tik gekregen. De 23-jarige Brusselaar, die na de tweede ronde nog knap op een gedeelde twaalfde plaats stond, had voor zijn derde ronde 75 slagen nodig waarmee hij werd verwezen naar een gedeelde 54ste plaats. (SB)

KAJAK - Tijdens de eerste wedstrijddag van het NK voor de 200m sprintraces en de wedstrijden over de olympische 500m en 1000m afstanden peddelden Petra Santy en Kevin De Bondt zich in de kijker. Santy veroverde vier medailles, De Bondt twee. (BBL)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.