Catch leeft bij Kempense jongeren

Catch leeft bij Kempense jongeren

Rob Raw, Nick The Nightstalker en the one en only, Salvatore Wildman Bellomo.

WESTERLO/ RAMSEL - Wie dacht dat catch op sterven na dood was in de Kempen vergist zich. Een paar jonge wrestlingtalenten hebben zich verenigd in de Flemish Wrestling Force. Op 2 september houden ze hun titelgevecht in Ramsel. Voormalig WWF-ster Salvatore 'Wildman' Bellomo is alvast van plan de kampioenstitel binnen te rijven.

Wat eind 2003 begon als een initiatief van twee kameraden, groeit stilaan uit tot een heuse catchclub. Rob Eeckhout (28), artiestennaam Rob Raw en zijn kameraad Nick The Nightstalker hebben ondertussen al meer mensen warm gekregen voor wrestling. Een tiental federatieleden is echt klaar voor optredens. Elke zaterdagvoormiddag trainen de catchers in een garage in Westerlo.

,,Tot nu toe hebben we drie shows gedaan voor een publiek van telkens een zeventigtal mensen. In september is ons kampioenschap. Dan komen we ook uit voor een groter publiek. Daarna hopen we in Vlaanderen nog te kunnen rondtrekken'', zegt Rob Raw.

De Italiaanse Belg Salvatore 'Wildman' Bellomo wil nu zijn ervaring delen met de jongeren. Hij was 30 jaar lang een professioneel wrestler en stond met onder meer Hulk Hogan in de ring. ,,Deze jongeren hebben talent en capaciteiten'', zegt Salvatore.

Wanneer hij zijn Romeinse helm opzet, ondergaat Salvatore een hele gedaanteverandering. Plotseling daagt hij Rob uit voor het titelgevecht van de Flemish Wrestling Force. ,,Op 2 september krijgen de mensen een heus spektakel te zien. Ik ga de titel winnen natuurlijk en dan zwaai ik de plak in de vereniging'', brult de Wildman.

,,Wij geven de mensen entertainment. Wie komt kijken zal een ongelooflijke avond beleven en de toegang is gratis'', zegt Salvatore. Volgens Rob is catch helemaal niet zo nep als mensen wel denken. Vooral de training is belangrijk om zo weinig mogelijk blessures op te lopen. Wie zelf ook zin heeft om mee te trainen kan contact opnemen met de federatie. (JGH)

Het FWF kampioenschap tussen Salvatore 'Wildman' Bellomo en Rob Raw vindt plaats op 2 september. De eerste catchwedstrijd begint om 20 uur in de feesttent aan de Begijnenststeenweg (Ramsel). De toegang is gratis.

Info: www.fwf-wrestling.be of 0494-20.11.73.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio