Dewinter, Annemans en Valkeniers niet welkom op begrafenis

Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Bruno Valkeniers zijn expliciet gevraagd om vandaag niet naar de begrafenis te komen. 'Marie-Rose wilde het zo. Ze heeft het zelfs uitdrukkelijk in haar testament gezet', zegt Frank Vanhecke.

'Ik hoop dat er gigantisch veel volk zal komen', aldus Vanhecke. 'Marie-Rose zou het zo gewild hebben. Ze hield van de bühne. En ik denk dat ze hierboven verschrikkelijk gelukkig zal zijn als ze ziet dat er een massa volk is.'

Iedereen is dus welkom, benadrukt Vanhecke, behalve de VB-kopstukken waar Morel de jongste jaren zwaar mee overhoop lag. Dewinter, Annemans en Valkeniers kregen expliciet de vraag om thuis te blijven. 'Marie-Rose wilde het zo. Het was één van de richtlijnen die ze gegeven heeft voor de begrafenis.'

De drie VB'ers zullen zich alvast aan Morels laatste wens houden. 'Uit respect voor de wil van de overledene', klinkt het formeel bij Filip Dewinter. 'Ik vind het spijtig', zegt Valkeniers. 'Maar ik zal vanop afstand voor Marie-Rose en haar familie bidden.' En Annemans zegt dat hij met zijn gedachten wel in de kathedraal zal zijn.

Op de uitvaart zelf worden alvast meer dan duizend mensen verwacht. Morel zal in een witgrijze kist - 'Flamand-kleur, zoals haar interieur', lacht Vanhecke - de kathedraal worden ingedragen, door Vanhecke zelf en haar drie boezemvrienden Tom Van Den Troost, Jurgen Ceder en Koen Dillen. Maandag wordt haar lichaam dan gecremeerd, waarna de urne een ereplaats krijgt op de begraafplaats in Schoten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees