'Ik ben echt gefrustreerd'

Anderlecht-stilist Lucas Biglia blijkt een piekeraar

Anderlecht-stilist Lucas Biglia blijkt een piekeraar

Biglia leverde dit seizoen nog maar twee assists af en scoorde nog geen enkele keer.photo news
Foto: © Bolcina - Kalut

Lucas Biglia heeft voor het eerst sedert zijn komst naar Anderlecht echt in zijn ziel laten kijken. 'Ik moet nog veel meer kunnen brengen', zo laat de 21-jarige toptransfer van Independiente weten.

Marc Reunes

Lucas Biglia is de meest introverte leerling van de Argentijnse klas op Anderlecht. Achter de stilte en natuurlijke klasse van Lucas Biglia gaat echter een gevoelsmens schuil. Biglia blijkt een perfectionist én een notoire piekeraar te zijn.

'Ik ben echt gefrustreerd omdat ik nog maar twee assists leverde voor Anderlecht', zegt hij. 'Erger nog: ik kom tot de vaststelling dat ik nog niet één doelpunt maakte. Iedereen vertelt me dat ik het nodige geduld moet opbrengen. Maar ondertussen zit ik er toch mee. Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd: ik heb het gevoel dat ik moet scoren. Ze praten nochtans veel op me in en adviseren me om dat allemaal uit mijn kop te zetten. Maar dat lukt voorlopig niet zo goed.'

Biglia verbaast met die bekentenis. Op het veld lijkt hij de kalmte in persoon. Voetbal spelen lijkt ook zo makkelijk voor deze technicus.

'Dat is alleen maar schijn. Innerlijk kook ik soms. Op training vliegen de ballen er heel makkelijk in. Waarom lukt het dan niet tijdens een match, vraag ik me af.'

Psycholoog

Anderlecht heeft met Johan Desmadryl een gereputeerde psycholoog in huis die met dat soort situaties wel raad weet. Heeft Biglia al met hem gepraat?

'Iedereen heeft zijn manier om met dat soort dingen om te gaan. Ik babbel liever met mijn vrienden, die me perfect weten op te peppen', zegt hij.

Dat hij niet scoort en zo weinig beslissende voorzetten aflevert, zou natuurlijk ook kunnen te maken hebben met zijn positie op het veld. Redelijk ver achterin. Maar daar zoekt Biglia het niet.

'Als ik vooruitgang wil maken, moet ik sowieso ook doelpunten maken. Het begint me stilaan te storen, al zal het me zeker niet uit mijn concentratie halen voor de titelstrijd. Met dat soort druk kan ik alvast goed omgaan.'

'Ik heb het nog nooit zo spannend meegemaakt', besluit de Argentijnse stilist. 'Met Argentinos Juniors dienden we ooit een barragematch te spelen om de promotie naar eerste klasse af te dwingen. Zo nipt moet het hier niet worden.'

Corrigeer