Wimbledon kort

-  Karlovic slaat recordaantal aces maar ligt eruit
-  Henman verstoort huwelijksreis
-  Serena Williams verliest set
-  Stalkers en streakers niet welkom
-  Polsblessure voor Kirsten Flipkens

Karlovic slaat recordaantal aces maar ligt eruit

Ivo Karlovic sloeg in zijn wedstrijd tegen Daniele Bracciali een recordaantal aces. De Italiaan zag er 51 vliegen, waarvan de snelste tegen 231 km/u voorbijflitste. Het mocht echter niet baten voor de Kroatische reus (2m08) want hij verloor in vijf sets.

Het vorige record werd gedeeld door de Kroaat Goran Ivanisevic en de Australiër Mark Philippoussis. Zij vuurden op Wimbledon beiden 46 aces af in één wedstrijd.

Henman verstoort huwelijksreis

Jarkko Nieminen kan er niet mee lachen. Vorige week stapte de Fin in het huwelijksbootje, gisteren werd hij door Tim Henman na een marathonmatch uit Wimbledon gekegeld. ,,Ik heb nog niet de tijd gehad te genieten van ons huwelijk omdat ik meteen naar Londen moest om te trainen. Er zijn betere manieren om je wittebroodsweken door te brengen'', bromde Nieminen.

Serena Williams verliest set

Na de eerste set zag het er voor Serena Williams tegen haar landgenote Angela Haynes (ATP 97) allesbehalve rooskleurig uit. Williams verloor die eerste set na tiebreak (12-14). Serena sloeg even bleek uit maar weerde het grote onheil af door in de tweede en derde set orde op zaken te zetten: 6-4 en 6-2.

Stalkers en streakers niet welkom

Wie toch probeert om bij Maria Sharapova te komen, kan wel eens voor het laatst op Wimbledon geweest zijn. De organisatoren hebben tien ongewenste personen laten weten dat ze niet welkom zijn. Onder meer Matthew Page, de stalker die Sharapova tijdens een wedstrijd in Los Angeles wilde benaderen, kreeg van de politie te horen dat hij de volgende twee weken liefst niet opdaagt. Ook de Ierse priester Cornelius Horan, die tijdens de Olympische Spelen de marathon verstoorde, de befaamde streaker Mark Roberts en Karl Power, die drie jaren geleden nog amok maakte op centre court, moeten thuisblijven.

Polsblessure voor Kirsten Flipkens

Kirsten Flipkens liep in de kwalificatieronde op Wimbledon een polsblessure op en gaf forfait voor het 25.000 dollartornooi van Périgueux. Flipkens moet één week rusten. Normaal speelt ze volgende week in Stuttgart. Haar deelname in de Fed Cup tegen Argentinië (9 en 10 juli in Bree) is niet in gevaar.

(CPM)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.