Ziekenhuis wil niet langer instaan voor verzorging

Geen opvang voor demente man met ziekenhuisbacterie

SINT-TRUIDEN - De achtenzeventigjarige Jozef Haesevoets raakte in het Sint-Trudoziekenhuis besmet met de ziekenhuisbacterie. Ondanks zijn besmetting werd de bejaarde en demente man uit het ziekenhuis ontslagen. Wegens zijn ziekte vindt hij nergens opvang.

In afwachting van een oplossing moet zijn familie hem thuis verzorgen. De kinderen van Jozef Haesevoets nemen het de ziekenhuisdirectie en de dokters kwalijk dat ze niet langer instaan voor de genezing van hun bejaarde vader.

,,We brachten vader voor behandeling van een ziekte naar de kliniek'', vertelt de familie van de 78-jarige Jozef Haesevoets.

,,Hij genas, maar in het ziekenhuis raakte hij besmet met de ziekenhuisbacterie. We vinden het logisch dat de dokters hem nu ook eerst van die besmetting afhelpen, voor ze hem naar huis laten gaan. Het ziekenhuis schuift zijn verantwoordelijkheid van zich af.'' De familie overweegt het ziekenhuis voor de rechter te dagen.

,,We probeerden vader in het OCMW-rusthuis te plaatsen, maar dat werd geweigerd. We zijn bereid om mee te betalen, maar privé-bejaardentehuizen vragen onbetaalbaar hoge borgsommen.''

Eigen woning

,,Zijn eigen woning is de enige plaats waar hij nog terecht kan. Moeder zelf kan hem niet meer verzorgen en alle kinderen werken buitenshuis. Loopbaanonderbreking of verlof zonder wedde werd ons geadviseerd. Maar ook dat is een zware inlevering'', vertelt een van de kinderen.

Het ziekenhuis ontkent niet dat hun patiënt door de MRSA-bacterie besmet raakte, maar volgens de ziekenhuisdirectie verbleef Haesevoets al zestig dagen langer dan normaal in de kliniek en kan hij met een paar voorzorgsmaatregelen zonder probleem thuis of in een rusthuis worden verzorgd.Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio