Vrijwilligers stappen uit Zonhoven trapt door

ZONHOVEN - Volgend weekend start Zonhoven het zomerseizoen met het familie-evenement Zonhoven trapt door. De organiserende vzw Zonhoven Leeft kreeg evenwel heibel met het gemeentebestuur en trok zich terug. De organisatie ligt nu volledig in handen van het gemeentebestuur.In 2000 legden enkele Zonhovenaren de eerste contacten om een groot volksfeest te organiseren in het centrum van de gemeente. In overleg met het gemeentebestuur werd beslist om de Pruuverij van de Basvelden te verhuizen naar het centrum zodat het geheel nog wat extra aantrekkingskracht kreeg. Op vraag van het gemeentebestuur werd uiteindelijk de vzw Zonhoven trapt door op poten gezet.

Geen waarborg

Vanaf dan kwam er echter een haar in de boter. De vzw vroeg een waarborg aan het gemeentebestuur om het geheel te organiseren. Een waarborg die het gemeentebestuur uiteindelijk weigerde te betalen. Volgens de gemeentesecretaris had waren de groepen, die geleverd werden door het boekingskantoor Fame International, te duur. ,,Aangezien wij geen contract met dat kantoor ondertekenden, zien we ons niet genoodzaakt om te betalen.'' De vzw trok zich daarop terug uit de organisatie.

Hoe dan ook Zonhoven trapt door vindt zeker plaats op het kerkplein. Het evenement zal gratis zijn.

Vrijdagavond wordt gestart met een discoavond en een optreden van Circue Anatomique. Zaterdag is er een rommelmarkt en een braderie. Voorts staan zaterdag een kindernamiddag, een stratenloop en een Music Night op de affiche. Op het programma staan optredens van Gunther Neefs, Xandee en Sergio.

Zondag is het uitkijken naar een ontbijthappening van 10 tot 13 uur en naar de gekende Zonhovense Pruuverij. Diverse plaatstelijke restaurants bieden weer heel wat lekkers aan. Tenslotte zijn er nog optredens van Tilt, Non-Stop!, Taboo en Clearwater. (MVZ)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio