Cowboy Henk heeft nu ook eigen tram

Cowboy Henk heeft nu ook eigen tram

In het kader van het muziekfestival Uitblazen draagt de kusttram deze zomer de beeltenis van 'Cowboy Henk' Herr Seele. Foto: © veo

MIDDELKERKE/ OOSTENDE - Nadat hij met een heuse wandelroute Oostende heeft ingepalmd, veroveren Cowboy Henk en zijn geestelijke vader Herr Seele nu ook de rest van de kust.

Vanaf morgen rijdt immers een tram van de Lijn in het kader van het muziekfestival Uitblazen regelmatig langs het traject tussen Knokke en De Panne. Het rijdende kunstwerk, dat gisteravond in Middelkerke werd voorgesteld, valt nog tot eind oktober te bewonderen.

De organisatoren van Uitblazen kozen destijds voor Cowboy Henk als uitgangbord van het festival dat loopt van april tot oktober. ,,Niet zozeer omdat de geestelijke vaders, Herr Seele en Kamagurka, van de kust afkomstig zijn, maar wel omdat de cowboy positief, levensblij, onbevangen en naïef is, precies wat Uitblazen ook wil zijn'', klinkt het.

In die periode wordt in iedere kustgemeente een muziekevenement georganiseerd waarbij het blaasinstrument centraal wordt gesteld. De Lijn sponsort de Cowboy Henk-kusttram en wil daarmee de symbolische maar ook letterlijke link zijn tussen de verschillende evenementen. Op de tram staat de stripfiguur niet alleen spelend op verschillende instrumenten afgebeeld, maar ook op schelpen, een vis en zelfs op zijn eigen legendarische kuif.

(VLN)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio