Japanner Kawashima steekt getroffen landgenoten een hart onder de riem met knalprestatie

Japanse doelman Kawashima: 'Ik ben in shock'

Japanse doelman Kawashima: 'Ik ben in shock'

Foto: © BELGA

LIER/LOKEREN - Weergaloos! Voor wat Eiji Kawashima tegen Lokeren liet zien, past geen ander woord. Nauwelijks 24 uur na de vreselijke tragedie in Japan blonk de doelman van de Japanse nationale ploeg uit op Daknam. 'Het minste wat ik kon doen', zei Kawashima.

De wedstrijd tussen Lokeren en Lierse begon met een gemeende en indrukwekkende minuut stilte voor de zwaar getroffen bevolking in Japan. 'Ik wilde bidden voor mijn landgenoten. Via de teammanager (Donato Lallo, red.) vroeg ik of het niet mogelijk was om één minuut stilte te houden voor de aftrap. Ik waardeerde het gebaar enorm', vertelde de doelman van Lierse terwijl hij geregeld moest slikken en erg geëmotioneerd leek door de gebeurtenissen in zijn land.

'Ik ben in shock. Zeker nadat ik de live-beelden op de Japanse tv zag. Vreselijk gewoon. Wat een ellende. Iedereen in de wereld leeft mee met mijn land. Ik hoop van harte dat de Belgische bevolking iets kan doen voor het Japanse volk. Dat zou fantastisch zijn', toonde Eiji Kawashima zich een waardige ambassadeur voor zijn land. Hij werd na afloop van het duel tussen Lokeren en Lierse druk omstuwd. Iedereen wilde van hem een reactie. Kawashima, professioneel als altijd, antwoordde vriendelijk. Maar hij had het zichtbaar moeilijk.

Of hij getwijfeld had om te spelen? 'Nee. Ik was klaar voor deze wedstrijd. Ik wilde absoluut spelen tegen en in Lokeren. Om mijn landgenoten een hart onder de riem te steken met een sterke prestatie. Ik speelde als het ware voor Japan. Ik weet niet hoe ik mijn landgenoten anders passend kon helpen. Die motivatie heeft me ongetwijfeld geholpen in de wedstrijd zelf', waardeerde Eiji Kawashima de vele steunbetuigingen. Zijn naam werd luidruchtig gescandeerd door de fans van Lierse.

'Winnen tegen Club Brugge'

Helaas voor de Japanner, die alle ballen uit zijn doel ranselde en zich slechts één keer gewonnen moest geven, schiet Lierse niet erg veel op met het punt. 'Niettemin moeten we tevreden zijn met één punt. Ook al verandert er niet veel in het klassement en blijft onze sportieve situatie dezelfde. Het moet op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie, tegen Club Brugge, gebeuren. In die wedstrijd telt slechts één ding: de drie punten', besefte de Japanse doelman.

Tot overmaat van ramp pakte Eupen op de valreep nog een punt. Virtueel stond Lierse meer dan een uur op de veertiende plaats. 'Bwah. We moeten niet te veel naar de concurrenten kijken en ons focussen op op eigen prestaties en enkel aan ons zelf denken. We hebben weinig tijd om ons voor te bereiden op die wedstrijd van alles of niets tegen Club Brugge', blikte de winnaar van de Asian Cup in januari van dit jaar vooruit naar de laatste speeldag.

'We zullen zondag tegen Club Brugge wat geluk moeten hebben. Al kan je het geluk altijd zelf afdwingen. Het team en ik zullen er alles aan doen om Lierse in eerste klasse te houden. Lierse hoort thuis op het hoogste niveau', besloot Eiji Kawashima.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.