Nieuw parkeerplan uitgesteld tot maart

HALLE - De stad Halle stelt het nieuwe parkeerplan uit tot 1 maart 2006. Normaal had het plan, waarbij de stad wordt opgedeeld in zones, vorige maand in voege moeten treden. Maar nog niet alle signalisatie is aangekocht.

Ondertussen keurde de gemeenteraad wel alle tarieven goed. Het algemene principe i het nieuwe systeem is: hoe dichter bij het stadscentrum, hoe duurder.

De stad werd opgedeeld in zones. In de duurste (rode) zone betaal je 0,10 eurocent voor zes minuten parkeertijd met een maximum parkeerduur van twee uur. In de groene zone is dit 0,10 eurocent per twaalf minuten met maximaal twee uren parkeertijd.

De uitreiking van bewonerskaarten en de verkoop van parkeerabonnementen kan ook nog niet beginnen omdat er in laatste instantie foutjes opdoken in het reglement. De gemeenteraad buigt zich hier deze maand over.

Per woning kan je één gratis bewonerskaart krijgen. Voor een tweede en derde kaart moet je 50 euro betalen. Ook parkeerabonnementen zijn mogelijk voor wie niet in de stadskern woont. Die kosten 330 euro voor Hallenaren en handelaars en 600 euro voor anderen.

Schepen Marc Picalausa sluit niet uit dat het nieuwe systeem na evaluatie wordt bijgestuurd. Het invoeren van een gratis parkeerschijf zou volgens de schepen misbruik kunnen uitlokken; daarom opteerde de stad voor de mogelijkheid om met 10 eurocent te betalen.

Bij de stemming op de gemeenteraad onthield Groen! zich. ,,Het college heeft er nooit bij stilgestaan dat, als iedereen die in de stad woont of werkt een bewonerskaart of abonnement aanvraagt, er geen parkeerplaatsen meer overblijven voor bezoekers'', aldus Fred Deryckere. (IDH)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio