Verontwaardigde arbeiders Marlux blijven staken

TESSENDERLO - Bij Marlux in Tessenderlo hebben de arbeiders maandag het werk neergelegd uit ontevredenheid over de begeleidingsmaatregelen voor elf arbeiders die ontslagen worden tengevolge het afbouwen van een productielijn. Gisteren werd er verder gestaakt.Op 27 oktober kregen de werknemers van Marlux, producent van betonproducten (grote betontegels en klinkers) te horen dat een van de productielijnen voor tegels zou afgebouwd worden. De directie had al geruime tijd vastgesteld dat er een teruglopende verkoop was van dit product en dat er werkloosheidsdagen moesten ingevoerd worden. Het gevolg was dat 25 werknemers van deze lijn hun job verloren. Veertien werknemers kunnen elders in het bedrijf tewerkgesteld worden, maar voor elf dreigt de ontslagbrief.

Rond de tafel

,,Voor die elf zijn we met de directie rond de tafel gaan zitten'', zegt Luc Bressers (ACV). ,,De vertrekregeling werd door de werknemers echter niet aanvaard zodat ze het werk neerlegden.''

Gisteren zijn de bonden opnieuw aan tafel gegaan met de directie. Het gevolg was een betere vertrekregeling.

De ontevredenheid van de werknemers heeft volgens Bressers echter ook veel te maken met de houding van een aantal verantwoordelijken binnen het bedrijf. Ook hier zou de directie werk van maken. Een en ander werd gisteren opnieuw aan het personeel voorgelegd. Die verwierp het voorstel. De staking gaat verder. (MVZ)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio