Noël Steen stopt als productieleider Concertgebouw

BRUGGE - Er is een nooit geziene stoelendans in de Brugse culturele sector op til. De voorbije dagen raakte bekend dat Veerle Mans stopt als directrice van Brugge Plus. Noël Steen (ex-Rock Torhout) verlaat het Concertgebouw om evenementencoördinator te worden bij Brugge Plus.

Het stadsfestival Corpus Brugge '05 zit erop en ook aan het contract met Veerle Mans, directrice van Brugge Plus, dat Corpus coördineerde, komt een einde. Voor Mans, die momenteel met vakantie is, is een vooropzegperiode van drie maanden ingegaan. ,,In onderling overleg werd een einde gemaakt aan de overeenkomst'', zegt schepen van Cultuur Yves Roose (SP.A).

,,Veerle had het na het beëindigen van Corpus moeilijk om zich met vol enthousiasme verder bezig te houden met Brugge Plus. Als nog jonge kracht wou ze liever in schoonheid eindigen, tenslotte kan ze nog alle kanten uit. Hoewel Veerle goed werk geleverd heeft, waren er - dat moet ik eerlijk toegeven - binnen het dagelijks bestuur van Brugge Plus ook vragen over haar positie.''

Brugge Plus is intussen op zoek naar een opvolger voor Mans. Die zou volgens Roose uit de Brugse regio komen. ,,We hebben iemand gepolst, maar weten nog niet of die in wil gaan op ons aanbod. De aanstelling mag in elk geval niet lang op zich laten wachten'', aldus Roose.

Brugge Plus trok intussen Noël Steen aan als evenementencoördinator. De voormalige organisator van Rock Torhout, die enkele jaren geleden aangesteld werd als productieleider van het Concertgebouw, zal onder meer moeten waken over De Zomer van Brugge , de bundeling van zomerevenementen.

In het Concertgebouw kan men dus op zoek naar een nieuwe productieleider en een - een nieuwe job trouwens - productiecoördinator. (SVV)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio