Knokse schilderes in trendy Chelsea

Knokse schilderes  in trendy Chelsea

Lieve Goeminne: ,,Mijn schilderijen gaan over kwetsbaarheid en de relaties tussen mensen."

Velen voelen zich geroepen, maar weinigen kunnen daadwerkelijk exposeren in een erg trendy New Yorkse buurt als Chelsea. De Knokse schilderes Lieve Goeminne is door een galerie in die opkomende kunstbuurt gevraagd om tien van haar abstracte werken te exposeren. Galeriehouder Angelo di Bello was aangenaam getroffen door de eenvoud en de structuur van haar minimalistische schilderijen.

Lieve Goeminne is een autodidacte, die uiteindelijk toch les volgde bij onder meer Robert Devriendt en Johan Janssens. Sinds een tiental jaar schildert ze semi-professioneel. In Knokke-Heist geeft ze bovendien Nederlands en Engels aan volwassen anderstaligen.

,,Ik teken en schilder al mijn hele leven. Mijn schilderijen gaan over de kwetsbaarheid en de relaties tussen mensen'', zegt Lieve Goeminne over de wel erg aparte manier waarop ze een schilderij opbouwt. ,,Daarvoor gebruik ik gaasverband, dat naar pijn verwijst, en dat ik centraal op het doek kleef, waarna ik er met olieverf overga en zand en cement aanbreng voor structuur. Daarop schilder ik menselijke figuren. Dat cement en zand staan ook voor de verbintenis tussen mensen. Verder smelt ik lood of bladgoud op het doek, ten teken van die verbondenheid.''

Voor Lieve Goeminne wordt de tentoonstelling met de titel The Path to Abstraction niet de eerste kennismaking met New York. ,,Ik heb er enkele jaren geleden al geëxposeerd, maar dat was zeer bescheiden. Ik had het zelfs aan niemand laten weten'', vertelt ze.

Onlangs werd Goeminne ook geselecteerd voor de Chelsea International Fine Art Competition. De galerie geeft ook het kunstmagazine ARTisSP uit, met in het septembernummer een artikel over de schilderijen van Lieve Goeminne. (DM)

The Path to Abstraction vindt plaats van 3 tot 23 juni, aan 530 West 25th street, Chelsea, New York 10001. www.agora-gallery.com.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees