Krant van Moonsekte steunt Vlaams Belang-ideoloog

,,Vrije meningsuiting in België bedreigd''

,,Vrije meningsuiting in België bedreigd''

Paul Beliën.

,,De vrije meningsuiting wordt bedreigd in België'', zo stond vorige donderdag te lezen in The Washington Times, een Amerikaanse krant die eigendom is van de Moon-sekte. Aanleiding zijn de racismeklachten tegen de Vlaamse publicist Paul Belien, echtgenoot van Vlaams Belang-kamerlid Alexandra Colen.

Belien, die soms wordt afgeschilderd als de ideoloog van het Vlaams Belang, publiceert voornamelijk op de website van The Brussels Journal , een uitgesproken conservatieve blog die hijzelf oprichtte. Het is zonneklaar dat The Washington Times daar de mosterd haalt om formeel te stellen dat de persvrijheid in België wordt bedreigd: ,,De voorbije maanden werden The Brussels Journal en zijn redacteur Paul Belien valselijk beschuldigd van het publiceren van racistische commentaren (... ) In de nasleep van de racistisch geïnspireerde schietpartijen met twee doden tot gevolg in mei werd The Brussels Journal beschuldigd van het aanzetten tot rassenhaat (...) Op basis van wat wij hebben gezien van de Engelstalige versie van The Brussels Journal zijn de beschuldigingen van racisme compleet ongegrond.''

De Washington Times verwijst naar de schietpartij van Hans Van Themsche in Antwerpen. Maar de klachten tegen Belien hebben daar in werkelijkheid niets mee te maken, wel met zijn ophefmakende column ,,geef ons wapens'' onmiddellijk na de moord op Joe Van Holsbeeck een maand voordien, toen nog werd aangenomen dat de mp3-moord het werk was van Noord-Afrikanen. Daarin had hij het over ,,roofdieren'' die in de moslimcultuur van kindsbeen af leren hoe ze onschuldige schapen (,,prooidieren'') de keel moeten oversnijden.

Invloed bij Bush

The Washington Times werd in 1982 opgericht door dominee Sun Myung Moon, de sekteleider van de Unification Church en de Family Federation for World Peace and Unification. De krant is de spreekbuis van neoconservatief Amerika waarbij Belien graag aanleunt. Moon zegt dat hij al minstens een miljard dollar pompte in de krant, die met een oplage van zowat 100.000 exemplaren ruim zeven maal kleiner is dan de gezaghebbender Washington Post . Die investering wordt in de VS gezien als een hardnekkige en succesvolle poging van de sekteleider om invloed te kopen binnen de radicale rechtervleugel van de Republikeinen, de partij van president Bush.

Het opmerkelijke edito van de Washington Times werd in het Nederlands vertaald en afgelopen weekend op het internet gezet door Luk Van Braekel, de webmaster van The Brussels Journal . Een zoveelste aanwijzing van ,,ons kent ons'' in de neoconservatieve kringen rond Paul Belien - die overigens op zijn site aankondigt dat hij in oktober rondtoert in de VS ,,om er mijn batterijen op te laden''. (FDS).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees