'Ik sta open voor alles'

Björn Vleminckx sluit vertrek naar Club Brugge niet uit

Björn Vleminckx sluit vertrek naar Club Brugge niet uit

Foto: photonews

Björn Vleminckx (25) kostte vorig seizoen 1,8 miljoen euro en werd de duurste aankoop in de geschiedenis van NEC Nijmegen. Het bleek de goede investering. Met 12 goals is hij momenteel topschutter in Nederland. Club Brugge, dat verlegen zit om een scorende spits, kwam hem al scouten.

Tegen Ajax kwam hij afgelopen weekend niet in een positie om te scoren maar toch werkte Björn Vleminckx alweer hard voor NEC, de nummer 11 van de Eredivisie. Ongewoon hard misschien voor wie de status van topschutter draagt want met 12 rozen houdt hij gereputeerde goalgetters als El Hamdaoui, Toivonen of Suarez achter zich.

'Ik voel me goed in mijn vel, ik word op de club ook goed begeleid door de trainer en spitsentrainers Jack de Gier en Patrick Kluivert. Ze zijn veel met mij bezig na training om mij te verbeteren. En de club is ook altijd in mij blijven geloven, misschien dat ik hen daarom niet wil ontgoochelen', zegt Vleminckx, die zichzelf spreekverbod had opgelegd na een karrenvracht interviews, maar nu de stilte doorbreekt.

Geloofde jij vier maanden geleden dat je in december topschutter zou kunnen zijn?

'Ik denk dat weinigen daar geld op hadden ingezet. Maar als ik op een goeie manier word aangespeeld, verrast mij dat niet. Vorig seizoen stond ik vaak op een eiland. Ik weet wat ik kan en vooral wat ik niet kan. Dat is soms nog belangrijker. Ik ben niet de snelste maar ik heb al een vijftal goals gemaakt door alleen op de keeper te kunnen gaan. Eens ik weg ben, halen ze mij niet meer terug.'

 Wat gebeurt er in januari? Het is bekend dat Club Brugge een spits zoekt en jou al kwam scouten.

'Ik ben van niets op de hoogte. En zolang NEC geen officieel bod krijgt, heb ik geen recht van spreken. Ik kan hier nog veel leren. Onder deze begeleiding wil ik hier met plezier nog een halfjaar of langer spelen. Ik heb een contract tot 2013.'

Maar je sluit niet een terugkeer naar België in januari niet uit?

'Ik sta open voor alles. In voetbal kan het snel gaan. Maar voorlopig zijn er alleen geruchten.'

Lees het volledige interview in Het Nieuwsblad van 8 december

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.