Wat eerst moord leek, blijkt tragisch ongeval te zijn

Vrouw ligt dood op kerkhof

PULLE - Een toevallige voorbijgangster trof zaterdagochtend op het kerkhof van Pulle, een dorp in de Antwerpse kempen, het levensloze lichaam van een vrouw aan. Het 33-jarige slachtoffer was gedeeltelijk ontbloot waardoor meteen aan kwaad opzet werd gedacht. Volgens het parket wijst alles echter op een tragisch ongeval.

Het was een buurtbewoonster die 's ochtends omstreeks half tien de lugubere vondst deed op de begraafplaats van het anders zo rustige dorpje Pulle, een deelgemeente van Zandhoven. Aan één van de graven lag het lichaam van een jonge vrouw. ,,Zoals elke week, kom ik naar het kerkhof om het graf van mijn ouders op te kuisen. Ik keek wat rond en zag plots tot mijn grote verbazing een lichaam half onder een grafzerk liggen'', zegt Ria Cavens.

,,Aan de positie waarin die dame lag, zag ik meteen dat ze overleden moest zijn. Ik schrok en ben onmiddellijk naar huis gelopen. Daar heb ik de politie gebeld en samen met mijn echtgenoot zijn we terug naar het kerkhof gekeerd.''

Omdat het onderlichaam van de vrouw gedeeltelijk ontbloot was, dachten veel buurtbewoners meteen aan kwaad opzet. Politie en parket sloten het kerkhof af voor al te nieuwsgierige blikken en onderzochten de plek waar de vrouw om het leven kwam. Het lichaam van de dame lag in een wat afgelegen hoek tussen twee zerken in.

Al snel verlieten de speurders de piste van moord. Op het lichaam van de vrouw werden geen sporen van geweld door derden aangetroffen en de dame had nog al haar bezittingen op zich. ,,Een ongeval is dus zeer waarschijnlijk'', zegt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket.

Verstikking

Volgens het parket verongelukte de vrouw in de nacht van vrijdag op zaterdag. Na een cafébezoek in de buurt zou ze een deel van haar weg huiswaarts willen afsnijden hebben door over het kerkhof te gaan. De dame moest echter dringend plassen en hurkte neer tussen twee zerken.

Waarschijnlijk is ze daarbij gevallen en moet ze in haar val een zerk hebben meegetrokken die gedeeltelijk op haar terechtkwam. Het parket vermoedt dat de onfortuinlijke vrouw wellicht door verstikking om het leven kwam. Maandag volgt een autopsie op het lichaam. Daaruit moet blijken of de vrouw ook effectief te diep in het glas had gekeken was en door verstikking om het leven kwam. Het slachtoffer is een 33-jarige vrouw uit Grobbendonk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees