Vader Gilmore alweer op ziekenbezoek

Mag Graeme Gilmore zijn zoon dan echt niet aan het werk zien? De voormalige Australische pistier, jaren inwoner van Gent, waar Matthew trouwens werd geboren, riskeerde het vorige zomer om toch nog maar eens een vliegtuigticket te bestellen naar zijn moederland van weleer. ,,Had hij niet moeten doen'', sakkerde Matthew. ,,Toen ik acht jaar geleden met Etienne De Wilde de wereldtitel pakte, kocht mijn pa ook een ticket om me aan het werk te zien in Gent. In plaats van de piste, werd het ziekenbezoek. In Herning, de opener van het winterseizoen, viel ik zwaar en zat mijn campagne erop.''

Vorige zomer wilde Graeme het dus nog eens proberen. ,,Hij liet weten dat de tickets besteld waren. Twee weken later brak ik mijn been.'' (pdk)

Vier wereldkampioenen - Moet het deelnemersveld nog vaste vorm krijgen, dan kon wedstrijdleider Patrick Sercu gisteren al vier wereldkampioenen aankondigen. Juan Llaneras en Isaac Galvez (ploegkoers), Peter Schep (puntenkoers) en Robert Bartko (achtervolging). Ook monument Bruno Risi en de Belgische specialisten zullen er zijn. (pdk)

Tickets: Uitbureau Gent, Kammerstraat 19, (09.2337788) of www.uitbureau.be

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.