Koeman tikt Sonck op vingers voor kritiek in Nieuwsblad

Koeman tikt Sonck op vingers voor kritiek in Nieuwsblad
Wesley Sonck (26) is zijn eerste werkdag na Spanje-België gestart op het kantoor van Ajax-trainer Ronald Koeman. De Rode Duivel werd er gisteren ter verantwoording geroepen voor zijn kritiek op de Amsterdamse club in onze krant. Uiteindelijk kreeg Sonck geen boete opgelegd en verklaarde Koeman expliciet dat de Belgische spits nog een toekomst heeft bij Ajax.


De Belgische en Roemeense Ajax-internationals keerden gisterochtend terug op het Amsterdamse trainingsveld. Alleen verscheen Sonck een flink stuk later op het appel dan De Mul, Vermaelen en Mitea. Hij werd eerst op het matje geroepen bij trainer Koeman naar aanleiding van zijn negatieve uitlatingen voor en na de interland over de speelwijze, de vervelende sfeer en het gebrek aan vertrouwen bij Ajax.

Koeman wilde na afloop niet ingaan op de details van het onderhoud. ,,Ik kan wel zeggen dat we een goed gesprek hebben gevoerd'', zei de coach. ,,Een en ander is uitgepraat, we hebben dingen besproken die al wat langer speelden. Er is geen boete aan verbonden, het is zeker niet zo dat dit einde verhaal is voor Wesley bij Ajax.''

Anderlecht

Het is evenwel zonneklaar dat Koeman niet blij is met de houding van Sonck in het algemeen. De Ninovieter komt heel lichtgeraakt en gefrustreerd over, ten bewijze Calimero-uitspraken als 'Ik ben maar een Belg, hé' en zijn pertinente weigering de voorbije weken om met de pers te praten.

,,Koeman zit heel erg in zijn maag met Sonck'', zegt Ajax-watcher Sjoerd Mossou van AD Sportwereld. ,,Hij weet niet wat hij ermee aanmoet. Niet dat Sonck een slechte speler is, maar hij past hier niet. Ajax haalt zo goed als zeker in de winter een nieuwe spits, het zou alleen maar logisch zijn mocht Sonck in januari vertrekken.''

Boven de Moerdijk valt in dat verband steeds nadrukkelijker weer de naam van Anderlecht. Ook bondscoach Anthuenis zei zaterdag nog dat nieuwjaar misschien het geschikte moment is om hem naar België terug te halen. Sonck zelf klemde ook gisteren in Nederland de kiezen op elkaar.(KVL)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.