Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Geen VDB wegens autopech

Pech blijft Frank Vandenbroucke achtervolgen. Na de familiale en lichamelijke tegenslagen van de voorbije maanden, was het leed deze keer van heel andere aard: VDB's auto liet hem in de steek en zorgde ervoor zorgde dat hij forfait moest geven voor Putte-Kapellen. ,,Het gebeurde rond 10.45 uur in Zwevegem'', doet de Ploegsteertenaar het verhaal. ,,De motor van de auto vatte vuur. Tja, dan kan je natuurlijk moeilijk verder. Ik heb onmiddellijk naar Hilaire gebeld. Een prachtig persoon, hij had alle begrip. Maar 't is natuurlijk weer ik. Het staat zelfs op Teletekst.''

In Putte werd eens gelachen toen de speaker de reden van het forfait meedeelde. Prompt ging het kaderplaatje met nummer 41 in de lucht waarmee VDB normaal gezien zou rijden. ,,Vijftig euro, wie biedt meer?'', klonk het tot grote hilariteit. Ook op het parcours stond al in grote letters zijn naam gekalkt (foto), maar in het peloton dat er over reed dus geen Vandenbroucke. Meteen een bewogen einde aan een alweer bewogen wegseizoen.

(RVW)Nederland boven in Belgische slotkoers

Blz. 25

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.