Lepoint praat niet meer met feestmakker Bruzzese

Lepoint na zijn ongeval Foto: fvv

AA Gent opent vandaag Play-off 1 tegen Standard. Intussen liet Lepoint, die al meer dan een jaar niet meer op het veld kwam, van zich spreken.

Vorig jaar eind januari geraakte AA Gent-speler Christophe Lepoint betrokken in een auto-ongeval na wat nachtbrakerij in dancing Carré. Aan het stuur zat ploegmaat en, althans voor die nacht, stapmakker Sébastian Bruzzese, derde doelman bij AA Gent. Lepoint, die een scheenbeenbreuk opliep en sindsdien niet meer speelde, is niet meer on speaking terms met Bruzzese wiens contract bij de Buffalo's afliep.

'Niet door dat ongeval, wel omdat hij een paar smerige streken leverde, vooral door zaken aan mijn vrouw te vertellen', zegt Lepoint in La Dernière Heure. 'Zaken die ik nooit zal kunnen verteren.'

Fit

Op de laatste training voor het duel van deze avond tegen Standard kon Trond Sollied geen beroep doen op Christian Brüls. De flankaanvaller blesseerde zich donderdag op training en ondervindt nog steeds hinder aan de rug.

Indien Brüls uiteindelijk niet fit raakt, zou hij in de basis wel eens vervangen kunnen worden door de volledig fitte El Ghanassy.

'Yassine is weer blij', aldus Trond Sollied. 'Je merkt dat hij tevreden is dat hij opnieuw 100 procent fit is. Dan is hij ook op zijn gevaarlijkst. Hij straalt weer.'

Wallace is er al zeker niet bij vanavond. De Braziliaan staat zijn echtgenote bij die elk moment kan bevallen van hun eerste kindje.

Corrigeer