Winnares kiest voor Kurt Stoops en Steven De Pauw

Loes Artoos is eerste Malinwa-Babe

Ze komt uit Boortmeerbeek, is 25 en keeper bij de KV-damesploeg maar vooral is ze een 'trotse kakker'. Loes Artoos werd zaterdagavond de allereerste Malinwa-Babe.

Debby en Bianca haalden zilver en brons. Het evenement paste in de viering van honderd jaar KV-Mechelen. ,,Volgende keer een Mister KV-verkiezing'', glundert Daisy Mahieu van het feestcomité.

De dames konden zich kandidaat stellen voor de Malinwa Babe-verkiezing via de KV-website of via strooibriefjes, uitgedeeld tijdens thuismatchen. In de Nieuwe Kantine zagen liefst 250 geïnteresseerden _ publiek en jury _ op video hoe goed de negen dames strafschoppen konden trappen. Dan volgde een live modeshow, waarbij de clubkleuren geel en rood dé tinten voor volgend seizoen bleken.

In een quizronde toonden de dames hun kennis over KV-Mechelen. Ze sloten af met een zelfgemaakte limerick. Tijdens de tombola mocht ook het publiek een stem uitbrengen op een van de drie finalistes. Boomlange Reflex-man Dirk Van de Sande praatte het geheel overtuigend aan elkaar in een heuse 'tante Sidonia'-outfit. Van KV-voorzitter Johan Timmermans kregen de negen kandidates een geelrood boeket. Ook de kleuren van het Malinwa Babe-erelint bleken te kloppen.

De winnares Loes gaat naar huis met een trofee en een aankoopbon ter waarde van 50 euro voor de KV-shop. Bovendien mag ze met twee KV-spelers naar keuze gaan tafelen in het Schaliënhof. Loes, verpleegster van opleiding, koos voor Kurt Stoops en Steven De Pauw, ,,omdat ik in de damesploeg vaak zelf keep of in de spits sta'', besloot ze.

Ook raakte bekend dat KV-Mechelenvoorzitter, Johan Timmermans, een principieel akkoord bereikte met Jonathan Barnet van de Britse investeringsgroep Stellar, die geelrood volgend jaar naar tweede klasse moet brengen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio