Rudolf Verhellen en Anna Santens zeventig jaar samen

,,Wij houden steeds meer van elkaar''

,,Wij houden steeds meer van elkaar''
WORTEGEM-PETEGEM - Rudolf Verhellen en zijn vrouw Anna Santens delen al zeventig jaar lief en leed en werden daarvoor samen met hun familie door het gemeentebestuur van Wortegem-Petegem in de bloemetjes gezet. Volgens burgemeester Johan Delmulle zijn zij het eerste platina echtpaar in de gemeente.

Rudolf Verhellen werd geboren in Wortegem op 4 augustus 1911. Anna Santens zag het levenslicht in dezelfde gemeente op 7 februari 1915. ,,Ik heb Anna leren kennen op een bal in Gijzelbrechtegem. Ik geloof dat het liefde op het eerste zicht moet zijn geweest'', zegt Rudolf.

Na drie jaar besloot het koppel in het huwelijksbootje te stappen. ,,We hebben woelige tijden meegemaakt. Tijdens de oorlog heb ik mijn vrouw voor een heel jaar moeten achterlaten. Maar ze is die hele tijd trouw op mij blijven wachten'', vervolgt Rudolf. ,,We zijn nu wel al zo lang samen maar onze liefde voor elkaar is nog altijd even groot. Integendeel, we houden hoe langer hoe meer van elkaar, want we hebben elkaar nu meer nodig dan ooit.''

,,Hopelijk kunnen we nog heel lang bij elkaar blijven'', vult Anna aan. Het echtpaar woont nog altijd in zijn vertrouwde omgeving. ,,Mijn vrouw en ik hebben jarenlang café De Knok uitgebaat op de Oudenaardseweg. Het café is nu gesloten maar wij wonen er nog altijd. Met wat hulp van familie lukt ons dat nog best.''

Burgemeester Johan Delmulle vond niet onmiddellijk de gepaste woorden om zijn inwoners te feliciteren. ,,Het is ongelooflijk. Dit is in onze gemeente nog nooit gebeurd.'' Het echtpaar kreeg van het koningshuis een tinnen schaal en een foto van het gemeentebestuur. ,,Ik nodig jullie nu al uit voor de viering van jullie 75ste huwelijksverjaardag. Dan nodig ik ook prinses Mathilde uit om samen met jullie te komen feesten'', beloofde de burgemeester.

,,Daar geloof ik niets van. Vijf jaar geleden heb je beloofd dat koning Albert hier vandaag zou zijn en ik kan onze vorst hier nergens vinden'', kaatste Rudolf de bal terug.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio