Food

Exclusief getuigenfeestje bij tennisster Dominique Monami

Exclusief getuigenfeestje bij tennisster Dominique Monami

Dominique Monami ontdekt aan de zijde van chef Frank Fol de geheimen van de haute cuisine. Foto: © GOEDEFROIT CARLINE

Dominique Monami en Erik Vink namen vorige week een culinair voorproefje op hun huwelijksfeest, volgende zaterdag. Ze deden dat volmondig en op het allerhoogste niveau bij topchef Frank Fol aan huis. Want die beweert: Feesten is gezond. Niets belette ons dus om mee te feesten.

Een beetje Bourgondiër denkt bij feesten meteen aan eten. Ook vandaag is een feestelijk menu doorgaans rijkelijk overgoten met room, gelardeerd met plakken vlees en hompen zetmeel. Menige cholesterolbom noopt tot het lossen van de broekriem en het inlassen van adempauzes. 'Groentenkok' Frank Fol komt daar al langer dan vandaag tegen in het geweer. De titel van zijn deze week te verschijnen boek, Feesten is gezond , dekt de complete lading.

De ex-chef van de sterrenrestaurant Sire Pynnock heeft tien feestjes gegeven. Feestjes met liefde voor groenten, met Légumaise in plaats van mayonaise, en daar dan een boek van gemaakt. Nieuwjaarsfeestjes en kinderparty's, familiefeesten en toevallige dates, telkens opgehangen aan een BV met smaak: Paul 'Boogie Boy' Ambach, Jean-Bosco Safari, Dixie Dansercour, Günther Neefs, Dirk Draulans...

Brons en bonze

Eén van die feestjes is het ontbijt, de ochtend na Valentijn, bij Dominique Monami (33) en Erik Vink (47). Dat smaakte naar meer. Het aanstaande bruidspaar wilde ook nog een feestje met hun getuigen. Zo komt er na tien feestjes in het boek, een elfde feestje exclusief in onze krant. Want jawel, zaterdag 22 april stapt tennisster Dominique Monami in het bootje met Erik Vink. De sportvrouw en -persoonlijkheid van 1998 met de kersverse general manager van Sony BMG: een bronzen medaille op de Olympische Spelen 2000 met een platenbonze. Erik en Dominique verwennen alvast enthousiast hun huwelijksgetuigen: Christel Deliège, zelf verdienstelijke ex-judoka, en Jean Vink, broer van Erik, met hun respectieve partners, natuurlijk.

En dan gaat het tafelgesprek al gauw over de sportuitslagen van de dag - Dominique is een Standard-supporter - en de hits van gisteren, van Novastar tot Borsato. Nogal wiedes. Maar dat die verwennerij culinaire toppen scheert, mag evenmin verwondering wekken. Erik Vink eet graag, Dominique Monami kookt graag. Zij staat dus al een middag lang te kokerellen aan de zijde van chef Frank Fol. Het resultaat, zoals de recepten hierbij aangeven, is een feest van groenten. Ongemeen licht schrijdt het paar de toekomst tegemoet.

Frank Fol, 'Feesten is gezond; Heerlijke feestideeën boordevol groenten', uitg. Lannoo.

Frank Fol: www.degroentekok.com Dominique Monami: www.mentallyfit.be

Corrigeer