Kamiel Sergant verkozen tot Stadsfiguur 2006

,,Ik sta niet graag op een piedestalleke''

,,Ik sta niet graag op een piedestalleke''

Keizer Kamiel Sergant vindt dat de talloze naamloze vrijwilligers een even grote pluim verdienen dan hijzelf. Foto: © cvg

AALST - Had de gokindustrie zich met de verkiezing van de Aalsterse Stadsfiguur beziggehouden, ze had er waarschijnlijk bitter weinig geld aan verdiend, want de laureaat komt eigenlijk voor niemand als een verrassing. De Aalstenaars kozen voor Kamiel Sergant, keizer van de stad en vriend van het volk.

Kamiel Sergant mag dan wel keizer van de stad zijn, in feite is hij de bescheidenheid zelve. ,,Eigenlijk sta ik niet graag op een piedestalleke '', zegt hij bijna fluisterend. ,,Begrijp me niet verkeerd, het doet me natuurlijk plezier dat de mensen mij als een goede ambassadeur van de stad Aalst zien maar er zijn nog zoveel andere, minder bekende mensen die dit evengoed verdienen'', zegt hij over zijn pas verworven titel.

,,Carnaval Aalst en de vierdewereldgroep 'Mensen helpen Mensen' zijn twee projecten waar ik mee bezig ben maar daar wordt met zoveel mensen samen aan gewerkt, zoveel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om samen iets moois te verwezenlijken. Je zou eens moeten komen kijken hoeveel er hier elke zaterdagmorgen om half zeven 's ochtends al klaarstaan om voedselpakketten klaar te maken en te verdelen'', zegt hij.

,,Dat is hartverwarmend. Ik ben dus best tevreden met de titel van Stadsfiguur. Die komt echt niet alleen mij toe maar ook veel naamloze vrijwilligers. Want alles wat ik doe, doe ik samen met een heleboel anderen die zich ook met hart en ziel inzetten. Alleen kan je niets en dat mogen we nooit vergeten. We moeten elkaar helpen om vooruit te komen, wars van alle verschillen of overtuigingen'', zegt Kamiel. ,,Want we zijn allemaal mensen''.

De allereerste Stadsfiguur van Aalst is er dus eentje met een groot hart, helpende handen én een warme gulle lach.

Kamiel Sergant blijft naast een sociaal geëngageerde Ajuin natuurlijk ook een echte carnavalist die altijd zegt waar het op staat. ,,Ik ben blij dat ik altijd onafhankelijk ben gebleven en mij nooit in de heksenketel van de politiek gewaagd heb'', grapt hij als besluit.

,,Anders had ik dit nooit gewonnen.''

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio