Gentse supporters ontgoocheld

Het transfernieuws van Boussoufa verspreidde zich als een lopend vuurtje onder de Gentse supporters. Het is duidelijk dat de kleine prins zijn supporters verweesd achterlaat. Ook Filip Raes, de voorzitter van de Gentse supportersfederatie, is ontgoocheld.

,,Natuurlijk komt het hard aan, maar hopelijk maakt de transfersom veel goed'', relativeert hij meteen. ,,Toch is het jammer dat Boussoufa niet nog een jaartje bij de Buffalo's kon blijven om dan naar het buitenland te gaan. Dat was hem toch meer gegund dan Anderlecht. Vandaag zijn er misschien supporters die zo ontgoocheld en kwaad zijn dat ze de verkeerde dingen zeggen, maar begin augustus staan die er toch weer om hun club aan te moedigen. Eén ding weet ik zeker: bij een volgende AA Gent-Anderlecht krijgt Mbark van het ganse stadion een staande ovatie. Zo'n speler wordt hier nooit uitgefloten!''

Attractie

Ook Patrick Lips, de commercieel directeur van AA Gent, hoopt dat de fans hun kleuren trouw zullen blijven.

,,Uiteindelijk supporter je toch voor een club, niet voor één speler. Waarmee ik niet ontken dat iemand als Boussoufa een attractie was. Maar herinner je je nog de kritiek die we kregen toe Matthieu Verschuere de club verliet? Na de winterstop doofde die toch ook snel uit.'' (LGG)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.