Kidsjournaal

Ongeval met schoolbus

In Duitsland is gisteren een vrachtwagen tegen een schoolbus vol kinderen gebotst. Veertien mensen werden gewond, onder hen heel wat leerlingen van de school. Twee volwassenen en één kind zijn om het leven gekomen.

Justine naar Fed Cup

Justine Henin Hardenne heeft beslist om op de Fed Cup de Belgische driekleur te verdedigen. Als haar gezondheid het toelaat, speelt het nummer vijf van de wereld in april de eerste voorronde in Luik tegen Rusland.

Olympische Winterspelen

In het Italiaanse stadje Turijn is de spanning al te snijden. Vandaag gaan daar de Olympische Winterspelen van start. Meer dan 2.500 atleten uit 84 landen zijn van de partij. Deze atleten doen aan vijftien verschillende sporten. België mocht vier deelnemers sturen naar de Spelen. Wie weet komen ze wel met een paar (van de 246) medailles naar huis...

U2 grote winnaar op Grammy Awards

Gisternacht werden voor de 48ste keer de Grammy Awards uitgereikt, dat zijn de belangrijkste muziekprijzen in de Verenigde Staten. Grote winnaar van de wedstrijd was de Ierse groep U2 die met vijf Grammy's naar huis ging. Bono en co maakten in 2005 onder meer het beste liedje en het beste album.

Beste vrouwelijke popzangeres van het voorbije jaar is Kelly Clarkson geworden. Ook Mariah Carey kreeg drie Grammy's. 'Slechts' drie, want ze was acht keer genomineerd. Mariah was trouwens woedend dat niet zij, maar haar grote rivale Madonna, de show mocht openen.

Madonna zong haar grote hit Hung up , samen met de animatiefiguuurtjes van The Gorillaz.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees