SchuifAf filmt bij HogerOp

BIERBEEK - De crew van het VTM-programma Schuif Af zakte voor de opnames van de 500ste aflevering af naar de oude voetbalkantine van HO Bierbeek. Zondag 19 februari aanstaande kan men de ingeblikte versie zien.

Regisseur Jean-Marie Werion is tevreden over de locatie: de oude kantine van de voetbalploeg Hoger Op Bierbeek bleek een bijzonder geschikte plaats omdat men kan rekenen op de volle medewerking het bestuur. Het is er werken in rust en stilte.

Klas Dictie

In de oude kantine - naast de nieuw gebouwde- lopen Christophe ,,Bart'', Stienlet, Arthur en Britt Van der Borght, in de rol van Lara samen met Sam Gooris op zijn basketsloefjes, door de decors. Ingeborg nam wel afscheid van het programma maar wordt op enthousiaste manier ontvangen wanneer ze even haar ,,oude'' vrienden komt opzoeken. Het is er één vrolijke boel.

Alleen de figuranten, met Anneleen Verhaegen uit Haasrode die een wat belangrijker rol mocht spelen, zijn wat zenuwachtig. De eer om te figureren is weggelegd voor de klas Dictie van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord uit Oud-Heverlee. Ze spelen een bende verliefde tieners waarbij Bartje in het centrum van de belangstelling staat.

Bartje, neef van Arthur, is inmiddels een hele Bart geworden. Hij is zijn sproeten kwijt. Sinds Bart de meisjes heeft ontdekt, hangt hij niet meer de onschuldige jongen uit. Bart heeft nog maar één doel in zijn leven: een lief vinden. Arthur, Lara en Sam spelen een stimulerende koppelaarsrol.

Sam is nieuw

Het verhaal met de nodige complicaties is ook voor Sam Gooris een leuke bedoening: ,,Ik amuseer me echt binnen deze Schuif Af-ploeg. Verleden jaar tuimelde ik in de ploeg als nieuwkomer. Ik werd daarbij bijzonder goed opgevangen. Het eerste seizoen speelde ik nu en dan eens invaller, nu werd ik een vaste waarde. en krijgt ik de nodige speelruimte. Ook ik vind dat we hier in Bierbeek om een goede locatie terecht zijn gekomen'', aldus Sam Gooris.

De vijfhonderdste aflevering van ,,Schuif Af'' met Bart, Arthur, Lara, Sam en de kinderen van Haasrode, moet voor regisseur Jean-Marie Werion en zijn team een jubileumaflevering worden. (FG)

Uitzending op zondag 19 februari in de voormiddag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio