Leffe krijgt kerstbier

Leffe krijgt kerstbier
Brouwerij InBev lanceert een Leffe kerstbier. Als aanvulling op de blonde en bruine Leffe gaat het om een amberkleurige variant van 6,6 procent. Volgens InBev heeft het bier een 'rijk fruitig en tegelijk kruidig boeket' en 'een smeuïge schuimkraag die de aroma's extra beschermt'.

Dit is niet het enige dergelijke seizoensbier van InBev. Al jarenlang wordt ook de Hoegaerden Spéciale gebrouwen, met een iets vollere smaak dan het klassieke 'blanchke'.

Overigens is ook Stella Artois in 1926 gelanceerd als kerstbier: stella betekent trouwens ster in het Latijn. Het bier was meteen zo populair dat het in het gamma behouden werd.

Andere brouwerijen houden de kerstbierentraditie al langer vol. Palm bijvoorbeeld laat weten dat de jaarlijkse Dobbel Palm vanaf 28 oktober verkrijgbaar is. Voor de 61ste keer al zelfs. Brouwer Alfred Van Roy brouwde het toen speciaal om de tweehonderdste verjaardag van zijn brouwerij te vieren. Het bier viel zo in de smaak dat hij het bleef maken.

Kerstbier is in oorsprong het eerste bier gemaakt van een nieuwe oogst van hop en gerst. Het wordt vanaf september gelagerd en heeft een sterkere smaak. Het werd voor het eerst gemaakt in de Eerste Wereldoorlog voor de Engelse soldaten. Brouwers van bij ons namen de traditie over. Vandaar de vele christmas - en noël -bieren op de markt. (bm)

www.leffe.be

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees