Cipier smokkelt anabolica voor gevangenen

Een 30-jarige cipier uit de gevangenis van Dendermonde is aangehouden omdat hij drugs en spierversterkende middelen binnensmokkelde in opdracht van gedetineerden.
Samen met hem is ook de vriendin van een gevangene aangehouden. Zij had via het 'intiem bezoek' gsm's de gevangenis binnengebracht.

De vrouw liep ongeveer veertien dagen geleden tegen de lamp tijdens een grondige controle toen ze haar vriend kwam bezoeken in de gevangenis van Dendermonde. Ze was van plan om tijdens het 'intiem bezoek', waarbij een gedetineerde en zijn partner zich even discreet kunnen terugtrekken, een binnengesmokkelde gsm aan haar vriend te bezorgen. Het Dendermondse gerecht vermoedt dat de vrouw niet aan haar proefstuk toe was.

Het onderzoek bracht snel aan het licht dat de vrouw contact had met een van de cipiers. De 30-jarige man zorgde er op zijn beurt voor dat er drugs en spierversterkende middelen de gevangenis van Dendermonde binnengeraakten. Hij werkte op bestelling. Zijn klanten waren onder meer gedetineerden die zich wilden onderscheiden bij het fitnessen in de gevangenis. De vrouw zorgde ervoor dat de cipier achteraf betaald werd voor zijn diensten.

Het onderzoek moet nog uitmaken wat de cipier en de vrouw allemaal hebben binnengesmokkeld. In afwachting blijven ze aangehouden. De cipier is opgesloten in de gevangenis van Gent. Hij riskeert vijf jaar cel.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees