Wielrennen Elite Vrouwen Omloop van het Hageland in Tielt-Winge

Tweevoudige winnares Emma Johansson komt allicht toch aan de start

Tweevoudige winnares Emma Johansson komt allicht toch aan de start

Emma Johansson won vorig seizoen in apocalyptische omstandigheden ook de Omloop Het Nieuwsblad. Photo News Foto: © Photo News

TIELT-WINGE - De organisatoren van de Omloop van het Hageland voor vrouwen glunderen. Niet alleen loopt hun jongste geesteskind als een trein, maar naar verluidt komt de dubbele ex-winnares Emma Johansson nu toch aan de start.

De Tieltse organisatoren van deze 1.2 UCI-wedstrijd hadden zich dinsdag de luxe gepermitteerd van af te zakken naar het Waalse Dour, waar de eerste wedstrijd in het kader van de Lotto Cycling Cup werd gereden die het vrouwenwielrennen in ons land wil promoten.

In de marge daarvan vingen zij een nieuwsje op dat maakte dat zij opgetogen naar Tielt terugkeerden. Emma Johansson, de in België verblijvende Zweedse die de jongste twee edities van de Omloop van het Hageland op haar naam schreef, zou zondag in Tielt-Winge haar seizoendebuut maken.

Niet om te winnen allicht, want Johansson kreeg eerder op het jaar af te rekenen met een dubbele sleutelbeenbreuk. Het waarschijnlijke aantreden van de Zweedse kan alleen nog maar wat meer allure geven aan een wedstrijd die binnen de kortste keren een benijdenswaardige plaats op de internationale kalender heeft verworven.

In Tielt-Winge worden zondag niet minder dan 28teams van maximum zeven rensters aan de start verwacht. Met acht UCI-teams uit België en Nederland en uiteraard het kruim van onze fietsende dames, een in de lappenmand liggende Grace Verbeke niet te na gesproken.

Het menu dat de deelneemsters tijdens hun tocht door het Hagelandse heuvellandschap voorgeschoteld krijgen zou wel eens zwaar op de maag kunnen blijven liggen met aan het einde van de grote ronde de 700meter lange kasseiklim in Molenbeek-Wersbeek en tijdens de lokale omlopen telkens de klim van de Roeselberg van zeven procent.

De mensen van CT Tilt hebben het er zeker voor over indien zij op die manier het vrouwenwielrennen hier te lande op een hoger niveau kunnen tillen. 'Onder meer dankzij de UCI-punten die hier te verdienen zijn,' zegt spreekbuis Jos Broos, 'al begint de organisatie meer op een voltijdse job dan op een hobby te gelijken.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio