Daders hadden het gemunt op Audi RS4

Vijf homejackers bij gezin met baby

ZULTE - In de Lijsterstraat gebeurde gisterochtend een homejacking. De bewoners werden verplicht zelf mee buit te verzamelen, en verloren onder meer hun wagen. De man des huizes vroeg wel zijn portefeuille terug, en kreeg die ook.

Andy Vermeulen en Eline Derycke, die in een nieuw huis aan de Lijsterstraat 27a wonen, beleefden gistermorgen de schrik van hun leven. Rond 6 uur drongen vijf overvallers hun huis binnen, nadat ze de voordeur hadden geforceerd. Ze haalden de man en de vrouw uit bed en verplichtten hen om mee naar beneden te gaan, en alle mogelijke kasten en laden te openen, op zoek naar buit. De homejackers, vermoedelijk Noord-Fransen die zich verplaatsten in een Audi A6 met Franse nummerplaat, namen een laptop, een camera, een fototoestel en geld mee. Het Zultse koppel moest ook de sleutels van hun Audi A4 RS afgeven. De homejacking gebeurde zonder geweld en zonder wapens.

Eline Derycke, nog zwaar onder de indruk, vertelt wat er gebeurd is: ‘Die mannen, Fransen met Noord-Afrikaanse trekken, stonden plotseling aan ons bed. Niet gemaskerd, maar met de kap diep over het hoofd, enkel de ogen zichtbaar. Ze waren kalm en ze namen hun tijd: zeker tien minuten. Ze waren niet gewelddadig en op vraag van mijn vriend Andy, gaven ze hem zijn portefeuille (zonder geld) en papieren terug. Ook zijn horloge kregen we terug. Dan reden ze met piepende banden weg. Onze brievenbus moest eraan geloven. Dus met hun Audi A6 en met onze Audi RS4. Die moesten ze hebben: het is een bom met een motor van 485 PK. Er rijden er misschien 25 van dit type in België. Mijn Audi A3 was geen doelwit voor hen. Als ze echter met die RS 4 in de openbaarheid komen, vallen ze op. Misschien wordt het een overvalwagen. Ons dochtertje van tien maanden heeft gelukkig niets gemerkt. En wij? We zijn niet gaan werken. Er wacht ons nog wel een klopje.'

Aan de b-kant van de tweewoonst in de Lijsterstraat woont de zus van Andy, Veerle Vermeulen met haar man Kurt Meirhaeghe. Zij werden ongemoeid gelaten.

Na de brutale feiten stoven de daders weg naar de N43 (Deinze-Kortrijk) richting Olsene, waar ze vermoedelijk via de snelweg E17 terug naar Frankrijk reden. Een buurtbewoner, die in zijn tuin liep omdat hij vroeg naar zijn werk vertrok, hoorde de wagens voorbij vliegen: ‘Ik heb ze niet gezien, maar des te meer gehoord. Hun snelheid was ongelooflijk. Ik zei nog achteraf tegen mijn vrouw dat er op dit uur al jonge gasten aan het racen waren.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio