Aldi verkoopt nu ook tv-blad

Aldi verkoopt nu ook tv-blad
Sinds gisteren ligt in de Aldi het tv-blad TV Compact te koop. Het boekje kost 75 cent. Zijn meest vergelijkbare concurrenten, TeVe-Blad en TV Gids/Primo, kosten respectievelijk 90 cent en 1 euro.

TV Compact verschijnt in pocketformaat. Het blad telt 84 pagina's, waarvan er 56 besteed worden aan televisieprogramma's. De invulling van de redactionele pagina's is heel ,,licht'': nieuwtjes uit de wereld der sterren, televisietips, puzzels, een receptje en een horoscoop. Opmerkelijk: geen advertenties, behalve op de achterpagina één van Aldi zelf.

Het lijkt bizar dat Aldi met een eigen tv-blad op de markt komt kort nadat twee andere bladen ter ziele gingen. Sanoma Magazines ( Humo, TeVe-Blad ) en Magnet Magazines ( Dag Allemaal, TV Familie/Blik ) lanceerden in maart vorig jaar elk een goedkoop televisieblad, respectievelijk TV7 en TV2Weken . Geen van beide bestaat nog.

Dat wil niet zeggen dat het initiatief van Aldi eenzelfde lot beschoren is. Omdat TV7 en TV2Weken goedkope magazines waren, verdiende de dagbladverkoper er minder aan en kwamen ze al snel in een hoekje van de winkel terecht. Bovendien was TV2Weken veel te goedkoop in de markt gezet, zodat het ook niet uit de kosten geraakte.

T V Compact wordt gemaakt door Sqills, een dochter van Sanoma. (KDR)

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees