Proces-verbaal tegen De Lijn

Te veel bussen in stelplaats

DESTELBERGEN - Er is proces-verbaal opgesteld tegen De Lijn. Aanleiding zijn de tellingen die maandag en dinsdag op de omstreden stelplaats aan de Dendermondsesteenweg plaats vonden. Toen werden er respectievelijk 89 en 85 bussen geteld. Volgens de gemeente Destelbergen mogen er slechts 60 staan. De vergunning voorziet immers in 20 bussen in de loods en 40 op het parkeerterrein.

De Bestendige Deputatie van de provincie leverde eind januari een nieuwe milieuvergunning af die, ondanks alle negatieve adviezen, voorziet in 118 plaatsen. Het college van Destelbergen tekende daartegen beroep aan, al is de bestuursploeg in twee kampen verdeeld.

,,Deze kwestie mag geenszins herleid worden tot een pure politieke aangelegenheid, op eender welk niveau'', stelt eerste schepen Georges Heerman (VLD) in een reactie. ,,Dit gaat om het welzijn van honderden Destelbergense gezinnen. Temeer daar De Lijn op een vergadering al te kennen heeft gegeven dat de 118 plaatsen er sowieso zullen komen én behouden blijven, ook wanneer de stelplaats in Wissenhage een feit is''.

Volgens De Lijn is men niet in fout. ,,Inderdaad, er staan meer dan 60 bussen maar daar is niets verkeerd mee. Onze vergunning voorziet in 60 bussen voor de dagdagelijkse dienstregeling. In de praktijk zijn het er zelfs minder dan 60'', reageert woordvoerder Frank Van den Bulcke. ,,De andere bussen zijn niet in exploitatie maar worden kortstondig gestald voor onderhoud of technische aanpassingen. Enkele afgeschreven bussen worden tijdelijk gestald om later te worden verkocht.'' (KVDS)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio