Forse investering bij Vandemoortele

WEVELGEM/IZEGEM - De Vandemoortele-groep uit Izegem investeert dit jaar voor 51 miljoen euro in de uitbreiding van de capaciteit.

24 miljoen euro gaat naar sojaproducten en 27 miljoen euro is bestemd voor de diepvriesbakkerijproducten en verpakte margarines en vetten. Bovendien plant de groep dit jaar 124 nieuwe aanwervingen, waarvan 43 in eigen land.

Secretaris-generaal Dirk Durez: ,,Die 24 miljoen voor onze sojaproducten worden voor het overgrote deel geïnvesteerd in Wevelgem. We hebben nog fabrieken voor sojaproducten nabij Colmar en in Birmingham, maar daar wordt niet zoveel in geïnvesteerd. De meeste nieuwe jobs van de 43 die in eigen land gecreëerd worden, gaan naar Wevelgem en Izegem.''

Dirk Durez geeft nog mee dat Vandemoortele de tweede grootste Belgische voedingsgroep is en zich nu op nog slechts drie activiteiten concentreert: de sojaproducten (met Alpro en Provamel als twee belangrijkste merken), diepvriesbakkerijproducten en verpakte margarines en vetten. De groep telt 29 vestigingen in elf landen.

Vorig jaar realiseerde het bedrijf een omzet van 837 miljoen euro met 2.700 medewerkers. De winst na afhouding van de belastingen is op twee jaar tijd meer dan verdubbeld en bedroeg vorig jaar 22,3 miljoen euro.

In juli geeft Pierre Godfroid, die de leeftijdsgrens van 70 jaar heeft bereikt, de fakkel van voorzitter van de raad van bestuur door aan Karel Boone.

(ODW)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio