Bewoners OCMW-rustoord kunnen in café surfen en chatten

,,Internet haalt senioren uit isolement''

Opwijk - Bewoners van het Opwijkse OCMW-rustoord zitten sinds gisteren in het café achter de computer. Ze zetten hun eerste nieuwsgierige stappen op het internet. ,,Het is een middel om het isolement en de eenzaamheid van de bejaarden te doorbreken'', zo glundert OCMW-voorzitter Paul Onselaere (CD&V).

In het woon- en verzorgingscentrum De Oase is gisteren een internetcafé geopend met voorlopig twee computers die aansluiting hebben op het internet. Dat is vrij uniek in Vlaanderen. ,,Studies tonen aan dat senioren steeds meer belangstelling tonen voor het internet, al was het maar om met hun kleinkinderen te kunnen communiceren'', zo motiveerde de OCMW-raad zijn beslissing.

,,De belangstellende senioren krijgen een initiatiecursus. Als het experiment aanspreekt, verdubbelen we het aantal pc's'', vertelt OCMW-voorzitter Paul Onselaere. De opening van het café in de cafetaria van het rustoord valt samen met de 3.000ste bezoeker op de website van het Opwijkse ocmw. Het is ook net twee jaar geleden dat het nieuwe rustoord openging.

Gratis

Onselaere loofde ter gelegenheid van de opening twee personeelsleden die het project hebben gedragen: systeembeheerder Linda Monsieur en animatieverantwoordelijke Heidi Verhaevert, voor de omkadering.Het internetcafé is dagelijks gratis toegankelijk voor bewoners en bezoekers het rustoord, van 10 tot 20 uur, ook op zondag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio