Silvy De Bie (Sylver) trouwt volgend jaar met Marokkaanse vriend

,,Wel ramadan, geen moslima''

,,Wel ramadan,  geen moslima''

Silvy en Khalid: ,,Respect voor elkaars verschillen.''

Silvy De Bie - vroeger Silvy Melody, nu bij de groep Sylver - trouwt volgend jaar twee keer met haar vriend Khalid Boujida: op 13 mei in het gemeentehuis van Heist-op-den-Berg en in juli op een Arabisch feest in Marokko. ,,Ik word geen moslima, maar ik doe wel mee met mijn vriend aan de ramadan.''

Silvy (24) heeft honger, zo midden in de ramadan. ,,Tegen 18 uur begint mijn maag te knorren. Maar ik ben solidair met mijn vriend en eet of drink dus al bijna twee weken niets tussen zonsopgang en zonsondergang. Vorig jaar ben ik na twee dagen gestopt omdat ik slechtgezind werd. Nu kan ik het nog altijd volhouden. Het is ook wel heel gezellig om 's avonds bij zijn ouders aan een volgedekte tafel te kunnen plaatsnemen. En om 5 uur 's nachts staan we eventjes op om nog snel iets te eten."

Toch is Silvy niet van plan zich te bekeren tot de islam. ,,Dat hoeft ook niet. Veel mensen denken dat een relatie tussen twee mensen uit verschillende culturen moét wringen en botsen. Als je respect voor elkaars verschillen toont, lukt het best."

Kinderen

,,Khalid wil twee kinderen, van mij mogen het er best meer zijn." Krijgen ze dan een Arabische of Vlaamse naam? ,,Bart Boujida? Past niet echt, he? (lacht) Arabische namen dus, maar wel makkelijk uitspreekbare, zoals Fara."

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees