Maaseik denkt al aan Europa

Tweede speeldag in de liga, met gisteravond al de topper Torhout-Roeselare. Maaseik werkt vandaag voor het eerst in bijna zes maanden nog eens een officiële wedstrijd in eigen zaal af. Het krijgt nieuwkomer Haasrode op bezoek, maar denkt wellicht al aan de start van de Champions League.

Die Europese beker voor landskampioenen begint woensdag al voor Maaseik met de uitwedstrijd in Wenen, heel wat vroeger dan de vorige jaren. De Europese federatie CEV kon niet anders omwille van de World Grand Champions Cup in november in Japan waarvoor heel wat topploegen internationals moeten afstaan. Bijkomend probleem voor Maaseik was de late aankomst van zijn buitenlanders. Toch probeerde het de ploeg op korte tijd klaar te stomen. Met een stage bij het Griekse Thessaloniki, de organisator van de Final Four eerder dit jaar, en met een reeks oefenwedstrijden tegen buitenlandse teams. Zo werd woensdag nog met 3-1 (25-14, 25-18, 20-25, 25-11) gewonnen van het Nederlandse Doetinchem, team dat gecoacht wordt door Appie Krijnsen, de ex-Belgische bondscoach.

Wenen is geen onbekende voor Maaseik. Niet alleen kwam het de Oostenrijkers de voorbije jaren al enkele keren tegen in de Champions League, het is bovendien een ex-club van de nieuwe Amerikaanse libero Richard Lambourne. Ook trainer Pavel Tresnak is een oude bekende van het Belgische volleybal. Zijn laatste confrontatie met een Belgische ploeg was twee seizoenen geleden met Parijs tegen Roeselare.

In de andere wedstrijden van de tweede speeldag vertrekken de thuisploegen als favoriet: Menen tegen Puurs, Lennik tegen Halen en Averbode tegen Waasland.

(GO)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen