Student brengt kledingzaken op de catwalk

Unieke modehappening in Sotto's

BRAKEL/ZOTTEGEM - In zijn laatste jaar communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool te Gent vindt Brakelaar Dries Henau (21) nog de tijd om de unieke modeshow I LOVE FASHION te organiseren. De jongeman brengt op zondag 16oktober twaalf kledingzaken uit Zottegem, Brakel, Ninove en Geraardsbergen op de catwalk in de Sotto's te Zottegem.

Het unieke aan het concept voor Oost-Vlaanderen is de verregaande samenwerking tussen twaalf kledingzaken'', licht Dries Henau zijn modeshow toe. ,,Zo bereikt elke deelnemende winkel het publiek van de elf andere zaken. Omdat elke winkel 50 toegangskaarten kocht, zijn we zeker van een vrij ruim publiek. Presentatrice Inge Moerenhout en styliste Katia Alens zijn wellicht ook publiekstrekkers. In samenwerking met hen heb ik de helft van de 40 modellen via een casting geselecteerd. Met de andere helft heb ik al samengewerkt."

,,Op mijn vijftiende begon ik op de FreeFeesten flyers uit te delen voor een plaatselijke gsm-winkel. Zo kwam ik bij Nokia terecht. Later kwam daar Stimorol bij. Vorig jaar nam ik zelfs de promotiecampagne van Stimorol over. Ondertussen lever ik hostesses aan P-Magazine en Ché. Ik mik hierbij vooral op hostesses die ook modellenwerk aankunnen.''

Show

,,De show van aanstaande zondag wordt opgedeeld in blokken van ongeveer een kwartier waarin elke winkel zijn kledij kan voorstellen. Uniek is ook dat de zaken een ruimte krijgen waar de geshowde stukken gekocht kunnen worden. In de See & Shop -stands kan de kledij bekeken, gepast en gekocht worden. De gratis after party met een glas champagne moet het feest totaal maken. Het inkomticket van 10 euro is een zwart siliconenbandje met I LOVE FASHION en geeft recht op 5 euro korting bij elke deelnemende winkel, op de dag zelf en bij een minimumaankoopvan 30 euro. Als het concept aanslaat, dan zal mijn debuut zeker navolging krijgen'', besluit een enthousiaste Dries Henau.

De modehappening I LOVE FASHION vindt plaats op zondag 16 oktober vanaf 17 uur in Event & Business Centre Sotto's te Zottegem. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 15 aan de kassa. Inbegrepen is de after party. Meer info op www.ilovefashion.be of 0496-73.30.40.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio