Laatste Memorial Stefaan De Ruyver

MOERBEKE - Atleet Stefaan De Ruyver werd in november 1995 doodgereden tijdens een training. Sindsdien wordt hij jaarlijks herdacht met een Memorialloop. Die is zondag 16 oktober aan de tiende en laatste editie toe. De organisatoren willen stoppen op een hoogtepunt.

Geert Wittenberg organiseert jaarlijks ter ere van zijn goede vriend de ,,Memorial Stefaan De Ruyver''. Die wordt dit jaar voor het laatst gelopen.

,,Het is voor de familie telkens weer een emotioneel zwaar geladen moment. Het is dan ook beter dat we ermee ophouden en eindigen in schoonheid. We lokten jaarlijks tot vijfhonderd deelnemers. We betaalden nooit startgeld en kregen toch steeds toppers aan de start'', verklaart Wittenberg.

Voor hem is Stefaan in elk geval geen afgesloten hoofdstuk. ,,Stefaan was een bijzondere kerel. Een globetrotter, een gedreven sportman die onder meer de marathon van New York heeft gelopen. Hij was vooral ook een heel sociaal iemand en daarom zeer geliefd. Ik zal me hem altijd blijven herinneren.''

,,De loop zondag wordt geen triestige bedoening. Het is eerder een feest. Na afloop van de jogging drinken we een goede pint. Stefaan zou het niet anders gewild hebben.'' (JLI)

Memorialloop zondag 16 oktober. Inschrijving aan de sportzaal, Edingseweg 202, vanaf 13 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio