Inbrekers roven kraam leeg aan basiliek

Dief wil sleutelhangers

SCHERPENHEUVEL - De eigenares van een souvenirkraam aan het Albertusplein kon donderdag geen gouden zaken doen aan de basiliek. Dieven hadden het kraam immers leeggehaald. ,,Dit is de eerste inbraak van het seizoen'', zegt Liliane Van Ham die heel wat souvenirs armer is.

Inbrekers stelen soms de gekste dingen. Liliane Van Ham, eigenares van een souvenirkraam aan het Albertusplein, kan er van meespreken, want donderdag haalden dieven het kraam leeg. ,,De daders konden het kraam langs achter binnendringen. Via een ander kraam kwamen ze bij ons terecht waar ze heel wat souvenirs konden stelen. De daders maakten vooral sleutelhangers buit. Misschien waren de kaarsen te zwaar'', zegt Liliane Van Ham die de inventaris van de gestolen goederen nog moet opmaken.

Blijft de vraag waarom mensen met slechte bedoelingen zouden inbreken in een souvenirkraam. Geld is er alvast niet te vinden en souvenirs van de basiliek aan de man brengen, is alleen lucratief aan het Albertusplein.

,,Ik vraag me ook af wat je kan aanvangen met gestolen sleutelhangers van de basiliek'', reageert Liliane Van Ham. ,,Toch is deze inbraak niet de eerste, al is het wel een primeur voor dit seizoen als we dat zo mogen noemen. In het verleden kregen we dus al eens bezoek van dieven.''

Nog prijzenoorlog

De diefstal staat zo goed als zeker los van de prijzenoorlog die een tijdje geleden onrust veroorzaakte aan het Albertusplein. Het souvenirkraam van Liliane Van Ham was immers niet betrokken bij de ruzie tussen twee uitbaters van souvenirkramen aan de basiliek. ,,Ik ben er honderd procent zeker van dat deze inbraak volledig losstaat van de ruzie die zoveel ophef heeft gemaakt. Feit blijft wel dat we bestolen zijn en dat we zullen opdraaien voor de schade die de inbraak heeft veroorzaakt'', besluit Liliane Van Ham.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio