Van burenruzie naar moordpoging

ZELZATE - De Gentse correctionele rechtbank boog zich vrijdag over een rechtszaak tussen twee stellen uit Klein Rusland. De vier betrokkenen (Dirk C. en vriendin Biljana S. en Jean R. en partner Pascale R.) stonden al voor de rechter nadat hun burenruzie was ontaard in een aanval met een bijl en een schietpartij.

Nu moesten Dirk en Biljana zich verantwoorden voor slagen, feiten die een maand voor de schietpartij plaatsvonden. Voor Dirk is de kous nog niet af, want hij moet nog verschijnen voor poging tot doodslag. Op Biljana.

De burenruzie tussen de twee paren, die in een flatgebouw aan het Koophandelsplein woonden, was al jaren aan de gang toen de wapens werden bovengehaald. Op 14 oktober vorig jaar waren er al klappen gevallen toen Biljana met een hakbijl Pascale aanviel. Pascale werd licht gewond aan de mond.

Biljana hakte met de bijl ook in de voordeur van het andere stel. Jean nam zijn jachtgeweer en schoot naar Dirk. Die raakte ernstig gewond aan het rechterdijbeen. Jean werd begin dit jaar veroordeeld tot drie jaar cel, Biljana kreeg een celstraf van 12 maanden.

De paren hebben een seksuele geschiedenis. Ze waren ooit goede vrienden. Het conflict zou het gevolg zijn van een slippertje tussen Dirk en Pascale. Dat zou ook de aanleiding geweest zijn voor de feiten die gisteren voor de rechter behandeld werden.

Dirk riskeert zes maand cel, omdat hij op 12 september 2004 Jean met een metalen wielsleutel op het hoofd sloeg. Tegen Biljana vorderde de aanklager drie maand, omdat ook zij klappen uitgedeeld zou hebben. Zij liet zich vertegenwoordigen voor de rechtbank, want het botert niet meer tussen de beklaagden. Dirk probeerde Biljana om te brengen. Hij moet binnenkort voor de strafrechter verschijnen.

De rechter doet volgende week uitspraak in de zaak van slagen en verwondingen. Hij zei: ,,Hou er mee op, want de haat tussen jullie maakt jullie levens kapot.''

(NDC)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio