Greenpeace stunt opnieuw

NVT - Net als vorige week op de Europese top in Brussel is Greenpeace erin geslaagd de beveiliging in Kopenhagen te verschalken. In het koninklijk paleis konden donderdagavond twee activisten doordringen tot de hall die naar de zaal leidde waar meer dan honderd staatshoofden en regeringsleiders dineerden met de Deense koningin Margaretha II.

De twee, die bordjes bovenhaalden met de tekst 'Politici praten, leiders handelen', raakten zonder enige controle binnen in het anders zwaar bewaakte kasteel. Ze werden snel gearresteerd, samen met een medeplichtige bestuurder. Het trio wordt beschuldigd van het illegale betreden van staatseigendom. Een rechtbank moet beslissen over hun verdere detentie, aldus de Deense politiewoordvoerder.

De actie doet sterk denken aan die andere Greenpeace-stunt van vorige week woensdag. Toen geraakten drie activisten tot in de streng bewaakte veiligheidszone van de Europese top in Brussel. Daarvoor hadden ze alleen wat deftige kostuums en amateuristisch nagemaakte toegangsbadges nodig.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees