IWVA legt 1000ste kilometer drinkwater aan

IWVA legt 1000ste kilometer drinkwater aan

De IWVA bracht gisteren haar 1.000ste kilometer drinkwaterleiding tot stand aan de Koninginnelaan in Koksijde. Foto: © ISABELLE MINTKEWICZ

KOKSIJDE - In 1924 realiseerde de Intercommunale Watermaatschappij voor Veurne-Ambacht (IWVA) haar eerste stuk waterleiding in Cabour in Adinkerke (De Panne). De maatschappij nam er in feite de leidingen over die het Engelse leger er tijdens de oorlog gelegd had. Tachtig jaar later bracht de IWVA gisteren haar 1.000ste kilometer drinkwaterleiding tot stand aan de Koninginnelaan in Koksijde. Ook Alveringem, De Panne, Nieuwpoort, Veurne en Diksmuide zijn IWVA-klanten.

,,In die 80 jaar is het leidingmateriaal geëvolueerd van gietijzer naar kunststof, vooral pvc. Voor kleinere diameters wordt polyethyleen gebruikt'', zegt ingenieur Verbauwhede.

,,We raden de mensen aan om ook hun loden binnenleidingen door kunststof te vervangen. En bij verbouwing of nieuwbouw waarbij de teller wordt verplaatst is het nu ook verplicht om de binnenhuisinstallatie vooraf te laten keuren. Een lijst van erkende keurders is bij ons te krijgen'', aldus nog ingenieur Verbauwhede.

Meer info bij de IWVA, Doornpanne 1 in Koksijde, tel. 058-53.38.33, info@iwva.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio