Trio probeert camera met 9mm-pistool uit te schakelen

Schutter bekoelt woede op flitspaal

Schutter bekoelt woede op flitspaal
GENT - Een 33-Gentenaar reageerde zich maandagnacht af op de flitspaal langs de Heernislaan. Hij schoot met zijn 9 mm-pistool naar de snelheidscamera. Reden: hij was al diverse keren geflitst. De man werd voorgeleid en aangehouden. De camera zelf bleef onbeschadigd.

Bewoners langs de Heernislaan werden rond middernacht opgeschrikt door enkele schoten. Ze zagen hoe een trio een flitspaal onder vuur nam en verwittigden de politie. Die kwam ter plaatse en zag de drie mannen op de vlucht slaan. Eén van hen, een 24-jarige jongeman, kon gevat worden aan de Kasteellaan. De politie kon de twee anderen, de schutter en een kompaan, ook oppakken. Ze werden verhoord en bekenden de feiten.

De schutter zou al verscheidene keren geflitst zijn door de onbemande camera en was klaarblijkelijk op wraak belust. Aan de flitspaal werden twee 9 millimeter-hulzen teruggevonden. Ook in de vluchtwagen, die teruggevonden werd aan de Meulestedesteenweg, lag een kogelhuls. Het wapen werd bij een familielid van de dader teruggevonden. De man werd aangehouden wegens beschadiging van voorwerpen van algemeen nut en verboden wapenbezit. De flitspaal zelf raakte licht beschadigd, maar de camera kwam er ongeschonden uit.

Breekijzer

De camera aan de Heernislaan is één van de meest gevreesde in Gent. ,,De Heernislaan is inderdaad één van de hot spots '', zegt verkeerscoördinator Dominique Van Den Eeckhaut. ,,Als we een klein filmrolletje van 36 opnames gebruiken, is dat binnen het uur gevuld. We werken daar met grotere rollen omdat daar veel overtredingen gebeuren. De flitspaal aan de Klosse is ook al verschillende keren onder handen genomen met een breekijzer en een voorhamer. Maar Tuf Tuf-toestanden en brandende autobanden hebben we in Gent nog niet meegemaakt.''

,,De flitspaal aan de Heernislaan raakte slechts licht beschadigd, de camera zelf is beschermd door heel dik metaal. Gelukkig, als je bedenkt dat zo'n camera 37.500 euro kost.''

Het Gentse grondgebied telt 41 flitspalen en 9 onbemande camera's die via een rotatiesysteem steeds van locatie veranderen. Andere heikele punten zijn het kruispunt van de Kennedylaan en de Eisenhouwerlaan, de Vliegtuiglaan ter hoogte van de Weba, het kruispunt van de Charles De Kerckhovelaan en de IJzerlaan en de Oudenaardsesteenweg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio