Buurthuis blaast Rechteroever nieuw leven in

AALST - In Hertshage zijn de bouwwerken voor het Buurthuis Rechteroever gestart. Het zal zeker tot eind 2005 duren voordat het huis af is want het wordt niet zomaar een zaaltje maar een heus ontmoetingscentrum met vergaderlokalen, kantoren en een grote en kleine polyvalente zaal.

Ook de omgeving errond wordt opgefrist. Het project dat rechteroever nieuw leven moet inblazen, zal wel een kleine 2 miljoen euro kosten. Een serieuze investering dus, maar de stad kan gelukkig voor zestig procent van dat bedrag op subsidies rekenen van de Vlaamse Gemeenschap. ,,Het gaat inderdaad om veel geld, maar het wordt dan ook een serieus gebouw'', zegt Hans Goubert van de dienst openbare werken. ,,Het gedeelte met vergaderzalen en kantoren zal 20 bij 30 meter beslaan en dan is er nog een grote en kleine polyvalente zaal met bar die respectievelijk 400 m² en 100 m² groot zullen zijn.''

Geen lawaaioverlast

Die zalen zullen vooral ten dienste van het verenigingsleven staan. Er kunnen eetfestijnen, indoor-activiteiten maar ook fuiven, optredens of buurtfeesten in plaatsvinden want de zalen krijgen een zeer goede isolatielaag. ,,Dat is ook een factor die de kostprijs opdrijft, maar we moesten nu eenmaal rekening houden met de omwonenden. Zij mogen er geen lawaaioverlast van ondervinden.'' In de kantoren hopen dan buurtwerking Acro en de jeugdwerking van Cawra (Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Regio Aalst) een vaste stek te krijgen.

Verhard sportterrein

In een tweede fase wordt ook de omgeving rond het buurthuis aangepakt. Binnenkort zal het ontwerp daarvan voorgesteld worden aan de omwonenden, die dan hun opmerkingen kunnen geven. Het is de bedoeling dat achter het buurthuis een verhard sportterrein komt. Daarnaast wil men een groene zone met bankjes aanleggen die als ontmoetingsplaats kan fungeren. Een open sloot moet het hemelwater van het buurthuis en de hoger gelegen wijk opvangen en ten slotte komt er een kleine parking die plaats zal bieden aan een twintigtal wagens.

(NV)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio