Gent en La Louvière vanavond tegenover elkaar

Gent en La Louvière vanavond tegenover elkaar

Gunter Van Handenhoven is niet verbaasd over de goede prestaties van La Louvière dit seizoen. ,,Wij hebben gewoon een goede ploeg'', zegt de aanvoerder. Foto: © Photo News

Vanavond staan met La Louvière en AA Gent respectievelijk de nummers vier en drie van de competitie tegenover elkaar. Wolven-kapitein Gunter Van Handenhoven (volgende week 26) gedijt goed in Wallonië en zet, parallel met zijn zingende zus Sandrine in Idool 2004, elk weekend een topprestatie neer. Hij kijkt uit naar de confrontatie met zijn ex-ploeg en voelt zich klaar voor een topclub.

Ben je verbaasd dat La Louvière het zolang bovenaan de klassering volhoudt?

,,In de voorbereiding hadden we veel problemen met de organisatie. Maar eens de competitie startte, viel de puzzel wonderwel in elkaar. Maar echt verbaasd? We hebben gewoon een goede ploeg!'' En dat met allemaal afdankertjes uit Frankrijk.

,,Onbekend is onbemind. Het Belgische publiek leert hen nu pas kennen. Het zijn stuk voor stuk goede voetballers die een inspanning geleverd hebben, ook financieel, om zich bij La Louvière te relanceren.'' Hoe groot is de factor Cartier in het huidige succes? ,,Heel groot. Het is hij die de meeste nieuwe spelers gehaald heeft. Spelers die zijn voetbal- en levensfilosofie appreciëren. Hij stelt zichzelf en de spelers altijd in vraag, maar wil ook dat we plezier beleven aan het voetbal.'' Dat is er aan te zien. Zelf ben je ook niet slecht bezig, hé? ,,Ik ben nu aanvoerder. Cartier zocht een verlengstuk op het veld en geeft mij veel vertrouwen. Hij is het trouwens die mij als hulpcoach van Metz indertijd bij Gent weghaalde. Ik wil terug naar het topniveau dat ik in Frankrijk haalde.'' Je was pas 19 toen Metz jou voor 1,6 miljoen wegplukte bij AA Gent. Na vier jaar Frankrijk keerde je in 2002 terug naar Gent. Wat vind van het etiket 'mislukt' dat sommigen op je drukken? ,,Daar ga ik niet mee akkoord. Metz stond tweede toen ik er aankwam. Niet min toch. Een zware knieblessure heeft heel wat roet in het eten gegooid. Bovendien was ik vrij jong. En als ik me niet vergis, zijn er nu toch ook Belgen die in het buitenland niet altijd aan spelen toekomen''

Fan van Anderlecht

Je bent dit seizoen einde contract. Een topclub zou de volgende logische stap zijn.

,,Ik ben La Louvière dankbaar voor de kans die ze mij gegeven hebben, maar ik heb de kwaliteiten om het hogerop waar te maken. Mits ik hard blijf werken, talent alleen is niet genoeg.'' Hogerop?

,,Anderlecht, Club of Standard. Ik ben al van jongs af een hevige supporter van Anderlecht.'' En daar zou je automatisch in beeld komen bij de Rode Duivels.

,,Die ambitie heb ik. Als ze mij nodig hebben, weten ze mij te vinden, maar ik ga nu niet zeggen dat ik erbij moét zijn.'' Is het vanavond op Gent een speciale match voor jou? ,,Ik heb Gent altijd een toffe club gevonden. De enige zwarte vlek is het jaar van mijn terugkeer onder Olde Riekerink, toen ik niet aan spelen toekwam. Ik vind het nog altijd jammer dat voorzitter De Witte en manager Louwagie mij niet meer gesteund hebben. Maar dat is nu verleden tijd. Ik heb nog altijd respect voor hen.''

Bekende Vlaming

Ondertussen ben je ook een bekende Vlaming aan het worden. ,,Dat heb ik grotendeels aan mijn zus te danken. Ik vind het leuk om dat met haar te delen, maar ik lig niet wakker van mijn bekendheid. Vlaanderen en Wallonië zijn op dat vlak twee aparte landen. Als ik Brussel voorbijrijd, is de hype gedaan.'' Hoe beleef jij haar succes? ,,Als ik Sandrine zie staan op dat podium is het echt flippen, terwijl ik in het voetbal nooit nerveus ben. Het blijft dan ook mijn kleine zus, hé. We zijn opgegroeid in een sociale wijk in Sint-Niklaas en ik heb haar altijd beschermd. Familie moet elkaar steunen.'' Komt daar ook je zelfzekerheid vandaan? ,,Ik zeg gewoon wat ik denk en wil mijn principes bewaren. Ik doe niet mee aan schijnheiligheid.'' Dan heb je toch het verkeerde beroep gekozen, Gunter.

,,Ik weet het. Het is mijn wereld niet, maar ik speel nu eenmaal graag voetbal.''

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.