Tien dingen die de krant niet haalden

1 Een 27-jarige Roemeen is al na drie maanden gescheiden van zijn vrouw om... daarna te hertrouwen met zijn schoonmoeder van 45 jaar. Op het stadhuis kwam het tijdens het tweede huwelijk tot een rel toen een onbekende vrouw langskwam om de Roemeen de huid vol te schelden. De bruidegom vermoedt dat de relschopper is betaald door zijn ex-vrouw en, jawel, schoondochter.

2 In China hebben ze de kriebels van het zakendoen al helemaal te pakken. Een bedrijfje verkocht er lapjes grond op de maan, tegen de schappelijke prijs van 37 Amerikaanse dollar voor net geen halve hectare. Tot maandag, toen de overheid de licentie introk.

3 SnoreStop, een Amerikaans merk van neussprays, kijkt niet op een dollar meer of minder als het reclame maakt. Eerder al betaalde het een man 37.000 dollar om het logo van het merk op zijn hoofd te tatoeëren. Nu zal het 1 miljoen dollar overschrijven op de rekening van Jamie King, een 41-jarige winkelier uit de Amerikaanse staat Virginia. Daarvoor moet hij een maand lang leven op het dak van een gebouwtje waar een levensgrote reclame van SnoreStop aan kleeft. ,,Ik heb altijd geweten dat ik ooit de top zou bereiken'', grapte hij.

4 De 34-jarige Amerikaan Howard Brown verklaarde deze week dat hij een willekeurige collega-gevangene vermoorde omdat hij het lawaai van zijn buurman strontzat was en wilde overgeplaatst worden naar een andere cel in een andere gevangenis. Normaal zou hij vrijkomen in 2009, nu maakt hij kans op een gevangenisstraf van 50 jaar.

5 In de Amerikaanse staat Californië is een groene golden retriever geboren. Dat kan, beweren wetenschappers, omdat de placenta wel eens zijn groene kleur durft afgeven, al gebeurt dat uiterst zelden. De broers en zusjes van de puppy zien er allemaal goudkleurig uit. Zijn baasjes hebben hem Wasabi genoemd, naar de pikante groene mosterd die bij sushi wordt gegeten.

6 Een 24-jarig meisje uit het Australische Canberra daagt haar moeder voor de rechtbank omdat ze ooit geboren is. Het meisje is doof, blind, mentaal en fysiek gehandicapt. Ze vindt dat haar moeder abortus had moeten plegen.

7 Na de dolfijnen mogen straks ook de schildpadden naar het leger. Een Russische professor beweert dat hij ze kan uitrusten met een camera, bommen kan laten plaatsen en gesprekken kan laten afluisteren, terwijl ze vanop afstand worden bestuurd.

8 In Long Island in de Amerikaanse staat New York is Ginny gestorven. Nu moet u weten: Ginny was een hond gespecialiseerd in het opsporen van verdwaalde en in vallen getrapte katten. Er wordt verondersteld dat de husky honderden kattenlevens heeft gered. Daarom wordt Ginny, zeventien jaar oud, begraven tijdens een kattenshow. Zo zullen 300 katten zijn begrafenis bijwonen.

9 Robert Brooks uit Californië dacht donderdag dat hij een rendier had geraakt. Tot hij uit zijn wagen stapte en het rendier hém raakte. Toen hij namelijk onder de neus van zijn auto keek om te controleren of alles nog op de juiste plaats zat, reed een tegenligger het rendier aan. Het dier kwam op het been van de man terecht en die hield er een gebroken enkel aan over.

10 Zij die geloven in UFO's verzamelen dezer dagen in Duitsland. Daar zijn de voorbije nachten verdacht veel vuurbollen opgemerkt. Volgens de NASA gaat het om een meteoor die elk jaar rond deze periode opduikt.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees