Owen kwelduivel voor Argentinië, Italië voor Van Basten

Owen kwelduivel voor Argentinië, Italië voor Van Basten

Michael Owen heeft de 2-3 tegen de netten gekopt. Foto: © AP

In het oefenduel tussen Engeland en Argentinië hebben Beckham en co voor ogen van zo'n 30.000 toeschouwers tweemaal een Argentijnse voorsprong (Chelsea-aanvaller Crespo en Inter-verdediger Samuel) moeten teniet doen om met de volle buit en de eer te gaan lopen.
Nadat wervelwind Wayne Rooney even voor rusten voor de eerste gelijmaker had getekend na slecht ontzetten bij de Argentijnen, was het in de slotminuten de beurt aan ex-Real en huidig Newcastle-spits Michael Owen om twee keer opportunistisch raak te koppen. Owen is ook de man die Argentinië op het WK '98 al eens de das omdeed met een prachtsolo. In 75 interlands scoorde Owen al 35 keer.

Scoren deed ook topscorer in de serie A Luca Toni (al 13rozen voor Fiorentina) namens Italië. In de Amsterdam Arena werd Nederland met 1-3 verslagen in een technisch hoogstaand kijkstuk. Toni, in het kersverse nationale shirt met V-hals, hield even na rusten Ron Vlaar -niet eens vaste waarde bij AZ dit seizoen- af om met een punter Edwin Van der Sar voor de derde keer te passeren. Eerder hadden Gilardino en Camoranesi in sneltempo de openingstreffer van ajacied Ryan Babel onschadelijk gemaakt. Het eerste verlies voor bondscoach Marco Van Basten in 17 wedstrijden. Daarmee haalt de ex-Milanvedette net niet het niet-verliezend-record van AZ-trainer Louis Van Gaal en Zuid-Korea-coach Dick Advocaat.

In het Stade de France ten slotte hielden grootmachten Frankrijk en Duitsland -met Jens Lehmann in doel en Oliver Kahn in zak en as- elkaar op een scoreloos gelijkspel. Meteen -haha Bastie- de zeventiende wedstrijd op rij ongeslagen voor de Franse coach Raymond Domenech.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.