Einde verhaal voor tekenaar Suske en Wiske

Einde verhaal voor tekenaar Suske en Wiske

Foto: wkb

Marc Verhaegen stopt met Suske en Wiske. In de plaats komt een tekenteam onder leiding van Luc Morjaeu en een scenarioteam aangestuurd door Peter Van Gucht.

,, Suske en Wiske is al jaren de meest succesvolle strip van de Lage Landen. Om optimaal in te spelen op het enorme verwachtingspatroon moeten we - binnen de krijtlijnen van het testament van Willy Vandersteen - erg flexibel en creatief te werk gaan in de studio. Daar komt zoveel bij kijken dat het te veel geworden is voor één persoon'', zegt Helena Vandersteen over het ontslag van Verhaegen.

,,Teamwerk is voor een moderne studio dan ook de beste oplossing. Spijtig dat Marc zich daar niet kan in vinden, want het brengt een einde aan onze samenwerking. Hij is altijd een gewaardeerde medewerker en opvolger geweest.''

Het tekenteam komt onder leiding van Luc Morjaeu, een van de productiefste Vlaamse stripauteurs. Morjaeu stond al aan de leiding van het tekenteam van Studio 100 en verdiende zijn sporen als assistent van Jef Nys voor Jommeke en met vele andere striphelden, zoals Biep & Zwiep en De familie Backeljau .

Het scenarioteam wordt aangestuurd door Peter Van Gucht, die Suske en Wiske ondertussen al vanbinnen en vanbuiten kent. De kortverhalen De koppige kluizenaar en De guitige gast zijn van zijn hand en hij werkte ook mee aan recentere albums. Van Gucht is voorts copywriter en cartoonist en werkte ook aan tal van andere strips.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees