'Verhaal van elke week'

VOETBAL 2de KLASSE EXQI LEAGUE Voor Frank Braeckmans en KV Turnhout is het roeien met de riemen die er zijn

TURNHOUT - Een les in efficiëntie en doeltreffendheid. Het wordt stilaan eentonig voor KV Turnhout. 'Na één minuut was het al bingo', zucht Frank Braeckmans. 'Nochtans was er de hele week lang gewaarschuwd voor de stilstaande fases.'

Liefst 465 minuten is het geleden dat KV Turnhout nog eens kon scoren. In Heist, op 19 september, scoorde Henny Noyen het derde doelpunt voor de bezoekers.

Sindsdien wilde het niet meer lukken.

'Als je dan een hele week waarschuwt voor het gevaar en de gestalte van OH Leuven, met spelers als Hayen, Raymaekers en Annys, en uitgerekend Annys kopt de eerste kans binnen, dan is het balen als een stekker', verbijt de Turnhoutse trainer zijn ontgoocheling.

Vertrouwenscrisis

'Vanaf dan waren we opnieuw op achtervolgen aangewezen en speelde het mentale aspect een grote rol. Dat we nu al vijf wedstrijden niet meer gescoord hebben, zit in de hoofden. Daardoor wordt er te overhaast gespeeld en leiden we veel balverlies.'

'Heel wat spelers durven geen of nauwelijks initiatief nemen. Het is typisch voor een ploeg die met een zware vertrouwenscrisis worstelt', vat Braeckmans de pijnpunten samen.

In de tweede helft presteerde de thuisploeg beter.

'Na de rust herpakten we ons. Maar dan moet je de kansen die je krijgt ook afmaken. Enkel dan kan een wedstrijd kantelen. In die fase met Traoré had de scheidsrechter overigens ook een strafschop kunnen fluiten en een rode kaart kunnen geven.'

'Ik trek me op aan de vaststelling dat we het OH Leuven, toch een ploeg met ambitie, in de tweede helft moeilijk hebben gemaakt', onthoudt de trainer.

Hoe komt Turnhout deze dramatische periode te boven?

'Het wordt alleszins behelpen. Kevin Janssens ruilt Lierse tijdens de winterstop voor KV Turnhout. Timothy Dreesen heeft ook oren naar een overstap. Wat mij betreft, mogen Julien Tournut, Roudolphe Douala en Desiré Job ook meteen de overstap maken', hoopt de ex-assistent-trainer van Lierse op versterking van zijn ex-club.

Verantwoordelijkheid

Tot aan de winterstop staan er echter nog acht wedstrijden op het programma.

'Ik hoorde aanvoerder Gunther Loyens ook al vertellen dat het behoud met deze groep moeilijk wordt. Ik kan hem geen ongelijk geven', aldus Braeckmans.

'Dat kan wél, als de spelers zich dringend herpakken. De fouten moeten uit ons spel en de over-mijn-lijk-mentaliteit moet in de groep komen. Elke speler moet er honderd procent voor gaan en zijn verantwoordelijkheid nemen', benadrukt de T1 van KV Turnhout nog eens.

Morgen wacht voor Turnhout een verre verplaatsing naar Eupen in de beker van België.

'In de beker moet niets en kan alles. Dat is een voordeel. Wie weet, volgt nu wél de déclic. Het lijkt me ook een wedstrijd om eens een ander tactisch concept uit te proberen', laat Frank Braeckmans gedeeltelijk in zijn kaarten kijken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio